5 tips om je goede voornemens vol te houden

3 januari 2024

Het is januari, dus de tijd van de goede voornemens is aangebroken. Iedereen heeft wel iets dat hij of zij in het nieuwe jaar wil bereiken. Of het nu gaat om gezonder eten, meer sporten, of een nieuwe hobby oppakken, het is belangrijk om je voornemens vol te houden.

Kunst kan een leuke en effectieve manier zijn om je goede voornemens vol te houden. Kunstlessen en cursussen zijn een geweldige manier om je creativiteit te ontdekken, nieuwe vaardigheden te leren en nieuwe mensen te ontmoeten.

Wij bieden een breed scala aan cursussen en lessen in de beeldende kunst, theater, muziek en dans. Kies een cursus die bij jou past en je zult merken dat je je voornemens makkelijker volhoudt. Hier staan alle nieuwe en bestaande cursussen die in januari starten.

Hier zijn 5 tips om je goede voornemens vol te houden:

1. Maak realistische voornemens

Als je voornemen is om een nieuwe hobby op te pakken, is het belangrijk om te beginnen met kleine stappen. Stel jezelf geen onrealistische doelen, zoals om in een maand een perfect schilderij te maken. Begin met iets eenvoudigs, zoals om elke week een half uurtje te tekenen. Zodra je meer ervaring hebt, kun je je doelen steeds verder uitbreiden.

2. Stel doelen

Doelen geven je iets om naartoe te werken en helpen je om gemotiveerd te blijven. Stel jezelf duidelijke en haalbare doelen, zoals om in de loop van het jaar 10 schilderijen te maken, of om een nieuwe dansstijl te leren. Schrijf je doelen op en hang ze op een plek waar je ze vaak ziet. Zo zul je er vaker aan denken en ze eerder bereiken.

3. Zorg voor steun

Steun van anderen kan je helpen om je voornemens vol te houden. Vertel je vrienden, familie en collega’s over je voornemens en vraag ze om je te steunen. Je kunt ook samen met een vriend of vriendin een cursus volgen, of lid worden van een groep of club. Zo kun je elkaar motiveren en inspireren.

4. Wees geduldig

Het kost tijd om een nieuwe vaardigheid aan te leren. Wees geduldig met jezelf en geef niet op als het in het begin niet meteen lukt. Focus op je voortgang, niet op je perfectie. Vier je successen, hoe klein ze ook zijn. Zo blijf je gemotiveerd om door te gaan.

5. Doe het met plezier

Als je iets leuk vindt, is het makkelijker om het vol te houden. Kies een cursus die bij je interesses past en een docent die je inspireert. Maak het leuk voor jezelf door bijvoorbeeld samen met vrienden of familie te oefenen. Zo zul je meer plezier hebben in je cursus en eerder je doelen bereiken.

Met deze tips ben je goed op weg om je goede voornemens in 2024 vol te houden.