Record aantal bezoekers bij Atrium dansvoorstellingen On Pointe

4 juli 2024

Op 15 en 16 juni heeft onze dansafdeling van het Atrium laten zien waar zij zo goed in is. In vier goed gevulde zalen genoot een enthousiast publiek van prachtige voorstellingen, waarbij een mooie cross-over met andere afdelingen van het Atrium te zien was. De betoverende voorstelling van “On Pointe” liet bijna alle dansleerlingen van het Atrium schitteren, met meer dan 300 cursisten van alle leeftijden die straalden op het podium van Theater Sneek. Iedereen, van beginners tot gevorderden en van jonge talenten tot volwassen beginners, had een plekje in deze magische uitvoering.

Van moderne dans tot jazz, kinderdans, klassiek ballet en hiphop, alle dansstijlen kwamen aan bod. Het publiek werd meegenomen op een reis vol passie en emotie, door getalenteerde dansers die hun hart en ziel in elke beweging legden. Dit jaar brachten we bijzondere samenwerkingen met andere Atrium cursisten tot leven, met choreografieën op livemuziek en dans verweven met beeldende kunst. Hierdoor ontstonden unieke combinaties die de kracht van kunst in al zijn vormen sterk naar voren brachten.

Bieke Huls en haar volwassen leerlingen verzorgden een bijzondere achtergrond bij een klassieke dans, terwijl het saxensemble ‘Saxofonisimo’ van Edith Bakker en een pianoleerling van Yvonne Boekema ook indrukwekkende bijdragen leverden. Deze inspirerende samenwerking zorgde voor een onvergetelijke avond die het publiek zeker nog lang zal heugen.

Niels van der Wal heeft de kinderdans en jazzchoreografieën gemaakt, terwijl Raymond Guzman verantwoordelijk was voor de jazz en dansgroep Dance Explosion. Nusta Grotenhuis verzorgde de moderne dans en Jacqueline Veldhuis het klassiek ballet, waaronder balletgroep Attitude. Sammie Cohensius maakte de stoere hiphopstukken en de dansers uit Workum onder leiding van Emmaly Bakker waren er ook bij!