MUZT is klaar voor de musical Footloose

27 maart 2024

READY, SET, GO! De trailer is gefilmd, de kostuums zijn gepast en de decorstukken zijn klaar.

De talentvolle leerlingen van MUZT Musicalopleiding zitten midden in hun repetitieperiode om in april 2024 de energieke musical Footloose voor het voetlicht te brengen in Theater Sneek. De 67 enthousiaste jongeren beloven een spetterende show vol humor, dans en kleurrijke zang, met bekende hits als “Die jongen is van mij”, “Waar zijn de mannen?” en de iconische titelsong “Footloose”.

De musical Footloose is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1984 en beleefde in 2009 zijn laatste Nederlandse productie met Kim Lian van der Meij en William Spaaij in de hoofdrollen. MUZT brengt nu een unieke, eigentijdse interpretatie van dit tijdloze verhaal over rebellie tegen ouders, de liefde voor dansen en het vinden van ware liefde.

De musical volgt Ren, een tiener uit Chicago die gedwongen wordt te verhuizen naar het kleine dorp Bomont. Daar heerst dominee Shaw met ijzeren hand en zijn moderne muziek en dansen ten strengste verboden. Tot grote frustratie van Ren, die danst alsof zijn leven ervan afhangt. Hij gaat de confrontatie aan met de dominee en raakt bovendien hopeloos verliefd op diens dochter Ariel.

Er zijn nog tickets verkrijgbaar. Kaarten voor Footloose zijn te koop via de website van Theater Sneek.

Benieuwd naar de trailer? Bekijk hem hieronder!