Ruim 160 muziek makende kinderen tijdens Instrumenten Doe-dag

5 maart 2024

Afgelopen zaterdag (2 maart) vulden de zalen van Kunstencentrum Atrium in Sneek zich met ruim 160 enthousiaste basisschoolleerlingen uit Súdwest-Fryslân, tijdens de jaarlijkse Instrumenten Doe-dag. Onder begeleiding van ervaren docenten maakten deze kinderen kennis met een breed scala aan instrumenten. Van gitaar en drums tot trompet en ook zang.

De Doe-dag is speciaal voor basisschoolleerlingen uit groep 4 tot en met 8 die graag een instrument willen gaan bespelen. In kleine groepjes kregen deze kinderen de kans om hun eerste noten te spelen en te ervaren wat het instrument te bieden heeft. De deelnemers hadden zich in de voorafgaande weken opgegeven voor een of twee proeflessen in de ochtend of de middag. Zo konden ze op hun gemak verschillende instrumenten ontdekken én daarnaast kennismaken met het Atrium en de docenten. Beide dagdelen was er een gezamenlijke, muzikale opening in de Noorderkerkzaal met alle deelnemers en hun ouders/verzorgers.

Gratis proefles
De deelnemers aan de Instrumenten Doe-dag kunnen de komende tijd deze mooie dag nog een vervolg geven door een gratis proefles te volgen. Ook voor elke andere belangstellende (alle leeftijden) is deze het gehele seizoen aan te vragen. Een proefles volgen kan op één van de meer dan twintig Atrium-leslocaties in Súdwest-Fryslân. Schrijf je hier in voor een gratis proefles.

Fotograaf: Irma Hekalo