MUZT in Theater Sneek

29 februari 2024

Met de voetjes van de vloer, dat is Footloose van MUZT!

De talentvolle leerlingen van MUZT Musicalopleiding zitten midden in hun repetitieperiode om in april 2024 de energieke musical Footloose voor het voetlicht te brengen in Theater Sneek. De 67 enthousiaste jongeren beloven een spetterende show vol humor, dans en kleurrijke zang, met bekende hits als “Die jongen is van mij”, “Waar zijn de mannen?” en de iconische titelsong “Footloose”.

De musical Footloose is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1984 en beleefde in 2009 zijn laatste Nederlandse productie met Kim Lian van der Meij en William Spaaij in de hoofdrollen. MUZT brengt nu een unieke, eigentijdse interpretatie van dit tijdloze verhaal over rebellie tegen ouders, de liefde voor dansen en het vinden van ware liefde.

De musical volgt Ren, een tiener uit Chicago die gedwongen wordt te verhuizen naar het kleine dorp Bomont. Daar heerst dominee Shaw met ijzeren hand en zijn moderne muziek en dansen ten strengste verboden. Tot grote frustratie van Ren, die danst alsof zijn leven ervan afhangt. Hij gaat de confrontatie aan met de dominee en raakt bovendien hopeloos verliefd op diens dochter Ariel.”We zijn ontzettend trots op onze talentvolle leerlingen en we zijn ervan overtuigd dat ze deze musical tot een onvergetelijke ervaring zullen maken voor het publiek”, aldus Irene Martin (artistiek leider MUZT).

De repetities zijn vanaf december al in volle gang. De afgelopen weken hebben de leerlingen de Zuiderkerk omgetoverd tot een bruisende repetitiezaal. Vanaf het begin van februari repeteren ze op deze locatie om zich klaar te stomen voor de shows in april. Bloed, zweet en tranen kost het ze, maar straks zijn ze er klaar voor. Ben jij dat ook? Mis deze unieke show niet! Kaarten voor Footloose zijn te koop via de website van Theater Sneek.

Posterbeeld: