Eerste repetitie van MUZT in de Zuiderkerk.

2 februari 2024

In april treden de leerlingen van MUZT op in het Theater Sneek met hun 15e musical, waarin ze dit jaar de voorstelling “Footloose” presenteren. Ze zijn al weken druk aan het repeteren, maar vandaag, 2 februari, gaan ze verhuizen naar een andere zaal. De afgelopen weken hebben ze de Zuiderkerk omgetoverd tot nieuwe repetitiezaal en daar gaan ze vandaag voor het eerst repeteren!

Over de musical

Ren, een tiener uit Chicago, verhuist naar het dorp Bomont waar de dominee de scepter zwaait. Tot grote frustratie van Ren mag niemand hier naar moderne muziek luisteren of dansen. Ren danst juist graag en daarom gaat hij de strijd aan met de dominee. En hij wordt ook nog eens verliefd op diens dochter.
De musical is gebaseerd op de film uit 1984 met de iconische titelsong van Kenny Loggings. Ook hoor je bekende hits als “Die jongen is van mij” (Let’s hear it for the boy), “Waar zijn de mannen?” (I need a hero).

Wil jij bij de musical aanwezig zijn? Haal je kaarten hier.