VERS! Festival – 9 februari

30 januari 2024

VERS! Festival; een blik achter de schermen!

Vrijdag 9 februari is het zover, VERS! Festival. Wij zetten op die dag het Atrium-talent in de spotlights, want wat is er nou leuker dan optreden en de jeugd die ervaring te bieden. Het talent is ontzettend divers. De een zit al 9 jaar op les en de ander is nog maar net begonnen. In totaal doen er maar liefst 34 acts mee aan VERS! waaronder de band Maracuja! Het volledige programma vind je onderaan de pagina.

Band Maracuja (deelnemer) aan het woord:
“We vinden het superleuk om op te treden, dus dat we een podium krijgen tijdens het VERS! Festival is heel gaaf. Plezier hebben in optreden is voor ons belangrijk en het biedt ons ook de kans om te leren. Als we bijvoorbeeld fouten maken kunnen we die bij het volgende optreden verbeteren.

Daarnaast genieten we ervan om mensen te inspireren. We willen laten horen wat je allemaal kunt bereiken als je langer speelt en benadrukken dat iedereen ermee kan beginnen. Ook willen we aan iedereen laten zien hoe geweldig het is om een instrument te bespelen”.

VERS! Festival is anders dan vorig jaar. Vorige edities waren een mix tussen alleen jongeren en bekende artiesten. Er waren zelfs optredens van Stuk TV, Flemming en andere grote artiesten.

Pieterklaas aan het woord over VERS!:
“We hebben VERS! gebruikt als een soort experiment om te ontdekken hoe we de connectie met de jeugd kunnen versterken. De vorige edities waren natuurlijk onwijs leuk maar, we merken nu dat het wordt gemist om juist die ruimte te bieden aan de jeugd om op te treden. Dus hebben we ervoor gekozen om alle grote artiesten te laten vallen en terug te keren naar de oorspronkelijke opzet van eerdere edities.

Het is een vernieuwing waarbij we weer focussen op de jeugd. Het evenement brengt vooral een gezellige sfeer met zich mee. Als muzikant vind ik zelf optreden het allerleukst, en ik vind het belangrijk dat we die ervaring ook aanbieden aan de jeugd of andere mensen die amateur zijn. Optreden is voor mij persoonlijk het allerleukste om te doen, ongeacht hoe goed je bent of hoelang je al speelt. Het is gewoon heel belangrijk dat die mogelijkheid er is. Dat proberen we te realiseren met het VERS! Festival”.

Programma:

Datum: vrijdag 9 februari 2024
Tijd: deuren open om 18:30 uur, aanvang om 18:50 uur. Het evenement is vrij toegankelijk voor iedereen!
Locatie: Kunstencentrum Atrium, Oud Kerkhof 11 te Sneek