Nieuw cursusseizoen kunstencentrum Atrium van start

1 september 2023

De zomervakantie zit erop en dus starten we op 4 september met het nieuwe les- en cursusseizoen van Kunstencentrum Atrium. Hoofd kunsteducatie Tom Dijkstra kijkt vooruit naar het nieuwe seizoen.

“ik vind het jammer dat er een zomer tussen zit, want het liefst ga ik het hele jaar door”, zegt Tom Dijkstra Hoofd Kunsteducatie over het nieuwe seizoen van het Atrium. “we blijven bezig om onszelf te blijven uitvinden. Zo zijn we aan het kijken hoe we nieuwe doelgroepen kunnen aanspreken en nieuwe cursisten naar het Atrium kunnen halen. Zo zijn we begonnen met aanbod voor overdag, zoeken we samenwerkingen met andere instellingen en zijn we nieuwe lesvormen aan het ontwikkelen voor beginners of mensen die nog niet precies weten wat ze leuk vinden. Je hoeft bij ons niet meteen een instrument te kiezen waar je, je leven lang aan vast zit. Je mag bij ons rondkijken, uitproberen en uitzoeken wat het beste bij jou past.’

“Cultuur is overal om ons heen, de hele zomer had je overal cultuur. Neem als voorbeeld de Sneekweek. Tijdens het nieuwe cursusseizoen ontdek en leer je van welke cultuur je allemaal kunt genieten. Je kunt namelijk extra genieten van cultuur als je weet waar je goed in bent en een eigen smaak hebt ontwikkeld”. Dat is ook de rol die cultuureducatie kan en moet spelen volgens Tom. ‘Je moet leren wat je leuk vindt en met ons aanbod kun je alle kanten uit. Mis je toch nog iets in ons aanbod? Geef het aan!’

Het is nog mogelijk om in te schrijven voor diverse lessen of cursussen.

Foto door Ron van Hal