zo.16.07

Saxofoondag in Atrium: speel samen met beroemde saxofonisten!

De beroemde saxofonisten Allard Buwalda en Johan van der Linden geven zondag 16 juli een workshop in het Atrium in Sneek. Zij gaan tijdens de Le Monde Saxofoondag in op onderwerpen als sound, timing, intonatie en techniek. Ze besteden ook aandacht aan de verschillende mogelijkheden bij het kiezen van je materiaalkeuze, zoals het mondstuk en rieten.

Deelname is gratis! De dag begint om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur (eigen lunch meenemen).

Allard Buwalda ken je van zijn shows met de Edwin Eversband en optredens tijdens programma’s van Paul de Leeuw. Johan van der Linden is lid van het Nederlands Blazers Ensemble. De deelnemers worden voor de workshops onderverdeeld in twee groepen: jeugd (12-21 jaar) en volwassenen. Beide groepen volgen een workshop van zowel Johan als Allard.

Voor wie?
De Le Monde Saxofoondag is een must voor iedere amateursaxofonist, vanaf 12 jaar oud, die naast de harmonie, fanfare of bigband ook eens op een andere manier met de saxofoon in aanraking wil komen. Speelervaring van minimaal vier jaar is gewenst (B-niveau).

Workshop Johan van der Linden
In het saxofoonorkest onder leiding van Johan speel je tijdens de workshop een nieuw, gevarieerd repertoire. Hij besteedt aandacht aan onderwerpen als ademhaling, klank, intonatie, speeltechniek en samenspel. Na aanmelding krijg je de bladmuziek alvast thuis gestuurd. Je kunt ook zelf aangeven welke aspecten van het saxofoonspel je graag behandeld wilt hebben. VIDEO: Bekijk de persoonlijke uitnodiging van Johan

Workshop Allard Buwalda
Allard vertelt over het leven van een professionele saxofonist. Hij geeft je een blik achter de schermen en laat zien hoe hij in de studio opnames inspeelt, hoe deze opnames bewerkt worden waarna ze uiteindelijk klinken zoals jij ze op de radio, TV of CD hoort. Allard zal ook ingaan op de verschillen bij het saxofoonspel in de klassieke en lichte muziek. Denk hierbij aan je sound, materiaalkeuze/set up, frasering, timing. En hij zal aan de hand van diverse voorbeelden laten zien en horen hoe hij een improvisatie/solo opbouwt. Uiteraard laat Allard diverse stukken horen en er is gelegenheid om in een informele sfeer vragen te stellen of ervaringen uit te wisselen. Aansluitend zal er gezamenlijk (met MP3-begeleiding) muziek gespeeld worden dat zich in de lichte/funky muziekstijl beweegt, waarbij Allard op de speeltechnieken ingaat die bij dit genre muziek van toepassing zijn.

Onderhoud en reparatie
Sollie Muziek is de hele dag aanwezig voor advies over onderhoud en reparaties. Ook worden kleine checks uitgevoerd om de technische staat van jouw instrument ter plekke te beoordelen.

Fulkaan en Le Monde
Deze bijzondere dag is een samenwerking van Fulkaan met Le Monde (uiteraard zijn ook saxofonisten die op een ander merk dan Le Monde spelen van harte welkom!). Fulkaan is onderdeel van Keunstwurk, de talentontwikkelaar voor jonge musici in Friesland: van hafabra – harmonie, fanfare, brassband – tot klassieke ensembles en popbandjes. Jongeren vinden bij Fulkaan het hele jaar door inspiratie, kennis en plezierige ontmoetingen om op een ongedwongen en constructieve manier hun talent te vergroten. Kijk voor meer informatie op de website van Fulkaan.

Meld je hier aan!