FOTO’S: Dansgroepen, MUZT en veel bandjes op Heechspanning

18 mei 2023

Kunstencentrum Atrium was ook dit jaar goed vertegenwoordigd bij Heechspanning. Op Hemelvaartsdag, donderdag 18 mei, traden acht bands, diverse dansgroepen en MUZT Musicalopleiding op tijdens het straatfestival in Heeg. Fotografen Hanno Elzinga en Hendrik Huitema waren erbij en maakten een sfeerimpressie.

Skatt, Late Date, The Mystery Band, Vibes, Maracuja, Funkystuff, Smøar en Unlocked speelden in de Harinxamastrjitte een gevarieerd programma met funk, soul, jazz, rock, reggae en pop. Meer dan vijftig dansleerlingen, onder andere van de Talentklassen, selectiegroepen, jazz en hiphop, lieten op de Koaldyk een divers dansprogramma zien. MUZT trad daar ook op met stukken uit de hitmusical ‘Legally Blonde’.

Fotografie: Hanno Elzinga


Fotografie: Hendrik Huitema


Fotografie: Thomas Vaer