NIEUW: cursus bluesgitaar, eerste les op 16 mei

24 april 2023

Maak kennis met de wereld van de blues. In groepsverband leer je al spelend over verschillende bluesvormen, begeleiding, vormgevoel, ritme, sound, improvisatie, frasering en nog veel meer! De cursus is zowel voor akoestische als elektrische gitaar.

De bluesmuziek staat aan de oorsprong van praktisch elke moderne muzieksoort. Je zou kunnen stellen dat we The Rolling Stones, The Beatles en zelfs André Hazes senior te danken hebben aan de blueshelden van weleer. Gezien de eindeloze lijst van bluesfestivals door het hele land, mag je gerust zeggen dat de blues springlevend is en populairder dan ooit.

De cursus
De cursus bestaat uit vijf lessen van een uur en wordt op dinsdagavond (19.30 – 20.30 uur) gegeven door Wietze Koning. De eerste les is op dinsdag 16 mei. De kosten van de cursus bedragen 78 euro. Tijdens de lessen maak je in een groep kennis met verschillende bluesvormen en verschillende stijlen van de blues. Allerlei ritmes en begeleidingsmanieren worden behandeld. Natuurlijk komt de solo of improvisatie uitgebreid aan bod. Ook wordt dieper ingegaan op ‘sound en frasering’, zelfs misschien wel wat slide-gitaar.

Voor wie?
Deze cursus is bedoeld voor (jong)volwassenen, vanaf 16 jaar. Affiniteit met de blues is gewenst alsook enige spelervaring. Basiskennis qua akkoorden en de pentatonische toonladder moeten enigszins aanwezig zijn. Je hebt voor de cursus een eigen gitaar nodig. Aanmelden kan hier.

Fotografie: Saskia Bruinsma