FOTO’S: Isa van Vugt wint opnieuw solistenconcours Dyn Poadium

24 april 2023

Isa van Vugt uit Hommerts heeft zaterdag ook de derde editie van Dyn Poadium gewonnen. De jury beloonde het optreden van de 12-jarige tromboniste met maar liefst 93,5 punten, de hoogste score van de dag. Vorig jaar won Isa eveneens het onderdeel concours.

Dyn Poadium wordt ieder jaar georganiseerd door de Federatie van Muziek en Zang (Femuza) in Súdwest-Fryslân met kunstencentrum Atrium. Het solistenconcours werd gehouden in de Noorderkerkzaal van Theater Sneek. Christiaan van der Weij en Siemen Hoekstra vormden de jury. Maar liefst 45 nummers passeerden de revue tijdens de onderdelen parade, festival en concours. De deelnemers aan het festival ontvingen een verslag. De optredens van deelnemers aan het concours werden gewaardeerd in punten. De winnaar ontvangt een wisselbeker.

Uitslagen concours

t/m 12 jaar
93,50 punten – Isa van Vugt, trombone
86,50 punten – Eline de Boer, sopraansaxofoon
86,00 punten – Jette Baarda, bugel

13 t/m 15 jaar
93,00 punten – Anna Elisabeth Verbeek, hoorn
92,75 punten – Pieter de Boer, marimba
90,75 punten – Steijn van der Werf, piano

16+
91,00 punten – Bente Miedema, dwarsfluit
90,75 punten – Evanna Boonstra, dwarsfluit
88,75 punten – Berber Talma, dwarsfluit

Ensembles
86,75 punten – Slagwerksextet Oranje Bolsward
84,00 punten – Elske van der Wal (bugel) en Errit Sjoerd Yntema (bugel)
82,50 punten – Hilde de Jager (euphonium) en Piet de Jager (besbas)

Fotografie: Femuza (meer foto’s)