za.22.04

Ruim 40 deelnemers aan solistenconcours Dyn Poadium (LIVESTREAM)

Meer dan veertig muzikanten uit Súdwest-Fryslân doen zaterdag 22 april mee aan Dyn Poadium. Het jaarlijkse solistenconcours van Femuza en kunstencentrum Atrium wordt gehouden in de Noorderkerkzaal van CKS in Sneek. Er zijn drie categorieën: Parade (beginners), Festival (vanaf A-diploma muziekschool) en Concours (met jury en prijzen). Dyn Poadium is gratis toegankelijk voor publiek.

De optredens kunnen ook via deze livestream worden bekeken.

Het programma begint om 13.00 uur en duurt tot ongeveer 19.00 uur. Driekwart van de veertig deelnemers (34 solisten, zes duo’s en één slagwerkensemble) is jonger dan 16 jaar. De meeste muzikanten doen mee aan het Concours. De Noorderkerkzaal is toegankelijk via de ingang van het Atrium (Oud Kerkhof 11).

Categorieën
Beginnende muzikanten die nog geen A-diploma hebben doen mee aan de Parade en geven een kort optreden. Festival is voor muzikanten vanaf het A-diploma van een muziekschool. Zij spelen een solo- of ensemblestuk, eventueel met begeleiding van een audio-opname, en krijgen een juryverslag.

De muzikanten (solisten en ensembles) die voor de punten en de prijzen gaan, komen uit bij het Concours. Het gaat onder meer om kandidaten die opgaan voor het D-diploma, het hoogste muziekexamen op een muziekschool. Zij worden door de jury beoordeeld. Alle deelnemers ontvangen een oorkonde. De jury bestaat uit Jappie Kuipers en Christaan van der Weij.

Dyn Poadium
Femuza (Federatie van Muziek en Zang) houdt al ruim vijftig jaar het solistenconcours van Súdwest-Fryslân. Traditiegetrouw doen er veel Atrium-leerlingen aan mee. Sinds 2021 organiseren Femuza en Atrium samen het evenement dat een nieuwe naam kreeg: Dyn Poadium. Dwarsfluitist Bente Miedema uit Workum won in 2021 het onderdeel Concours. Vorig jaar ging de hoofdprijs naar trombonist Isa van Vugt uit Hommerts.

Bekijk de complete Atrium-jaaragenda 2022-2023


Sfeerimpressie 2022

Fotografie: Hendrik Huitema (optredens) en Hans Buren (prijswinnaars)