FOTO’S: Prachtige reacties na openingsweekend Legally Blonde

14 april 2023

Het eerste weekend met drie voorstellingen van de MUZT-musical Legally Blonde zit erop. Drie keer een spetterende voorstelling met prachtige reacties na afloop. De show wordt dan ook zeer goed ontvangen door het publiek en de recensenten. Met nog een weekend voor de boeg is er dus nog alle kans om deze prachtige musical in Theater Sneek te komen zien. Mis dit niet!

SPEELDATA: vrijdag 14 (19.30 uur), zaterdag 15 (19.30 uur) en zondag 16 april (14.30 uur).

Bestel je kaarten

Première

Fotografie: Ron van Hal

Leeuwarder Courant: “MUZT redt zich ook met een schuimtaart die de musical Legally Blonde is”

De Leeuwarder Courant beloont de MUZT-musical met maar liefst vier sterren. “Met de jarenlange ervaring van de docenten onder aanvoering van Iréne Martin en dankzij de inzet van tientallen vrijwilligers die voor decors, rekwisieten, kostuums en grime zorgen, is het elk jaar weer verbazingwekkend wat ze in Sneek voor elkaar krijgen”, schreef recensent Wim Vervoort in de zaterdageditie van de krant. “Voor de pauze is het nummer Wat je wil een spektakelstuk met ruim vijftig spelers tegelijk op het podium.” Vervoort roemt onder meer hoofdrolspeelster Lois: “Van de cast mag hoofdrolspeelster Lois Hoekstra (Elle Woods) niet onvermeld blijven. Zij is terecht het – roze – middelpunt van de voorstelling.”

Friesch Dagblad: “Muzt showt ‘Legally blonde’ met tomeloze energie”

“De 61 leerlingen, van twaalf tot twintig jaar, speelden zo energiek dat de stukken er vanaf vlogen”, schrijf Froukje Reitsma in het Friesch Dagblad. Ze omschrijft de musical als een denderde show. “Het is onvoorstelbaar wat zo’n grote groep in twaalf weken kan leren onder de bezielende leiding van onder andere regisseur Iréne Martin. Wat een goede choreografieën, zang, lichtshow, kleding, decor en grime. Hulde, ook voor de mensen achter de schermen.”

Het verhaal
Elle Woods leeft een Instagramleven. Fantastische vriendinnen in het Delta Nu-huis, feestjes op het Malibu-strand. Én Warner, de hunk van highschool. Wanneer Warner besluit om op Harvard te gaan studeren, staat Elle’s wereld op zijn kop. Radeloos besluit ze om ook voor rechten te gaan en dankzij haar cheerleader skills komt ze door de toelating. In de wereld van Harvard blijkt men niet voorbereid op zoveel spontaniteit, maar uiteindelijk bewijst Elle dat jezelf zijn in iedere omgeving kan!

Generale repetitie

Fotografie: Ronald Mors


Audities voor nieuwe seizoen

MUZT is de musicalopleiding van kunstencentrum Atrium voor Fries talent tussen de 13 en 18 jaar. De vierjarige opleiding kan een springplank vormen naar het vervolgonderwijs binnen het vakgebied. Meerdere leerlingen deden de afgelopen jaren met succes auditie voor onder andere de Frank Sanders Akademie in Amsterdam. Ook voor leerlingen die geen professionele carrière ambiëren, vormt MUZT een goede basisopleiding in zang, dans en acteren. De auditieronde voor het nieuwe seizoen van de opleiding zijn op vrijdag 14 juli en vrijdag 8 september in het Atrium in Sneek.

Meld je aan