vr.07.04

Theater Sneek kleurt roze dankzij MUZT-musical Legally Blonde (video)

MUZT Musicalopleiding staat in april zesmaal in Theater Sneek met haar nieuwe voorstelling Legally Blonde. De hilarische, swingende en ontroerende musical is voor iedereen vanaf 10 jaar.  Legally Blonde is te zien op vrijdag 7, zaterdag 8, zondag 9, vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 april.

Bestel je kaarten

Legally Blonde is een Amerikaanse musical waarvan de muziek en tekst is geschreven door Laurence O’Keefe en Nell Benjamin. De MUZT-vertaling staat bol van meezingers als ‘OhMyGod’, ‘Blijven Lachen’, ‘Duik en Snap’, ‘De Zweep Erover’ en ‘Wettelijk Blond’.

Het verhaal
De hoofdpersoon is fashionista Elle Woods, een blondine die ieder vooroordeel over blondines lachend uit de weg ruimt. Zij leeft een Instagramleven met fantastische vriendinnen in het Delta Nu-huis, feestjes op het Malibu-strand en Warner, de hunk van highschool. Wanneer Warner besluit om op Harvard te gaan studeren, staat haar wereld op z’n kop. Radeloos besluit ze om ook voor rechten te gaan en dankzij haar cheerleader skills komt ze door de toelating. In de wereld van Harvard blijkt men niet voorbereid op zo veel spontaniteit, maar Elle bewijst dat je jezelf kan zijn in elke omgeving.

“Ze is lekker veelzijdig. Dit betekent dat ik de vrolijke en vogelvrije Elle mag spelen, maar ook een kant van haar die serieuzer is en nooit opgeeft.”

Hoofdrolspeler Lois: “Ze blijft vechten voor wat ze wil”
Alle 65 leerlingen van MUZT van het seizoen 2022-2023 spelen mee in Legally Blonde. De hoofdrol van Elle Woods wordt vertolkt door de 16-jarige Lois Hoekstra uit Lemmer. Zij staat twee uur lang op het toneel en heeft voor acht verkledingen telkens 60 seconden. Ook vocaal is de musical een uitdaging, maar Lois is goed voorbereid. “Wat ik zo leuk aan deze rol vind, is dat Elle lekker zichzelf is en zich niks aantrekt van wat andere mensen van haar denken. Ze blijft vechten voor wat ze wil. Ze is lekker veelzijdig. Dit betekent dat ik de vrolijke en vogelvrije Elle mag spelen, maar ook een kant van haar die serieuzer is en nooit opgeeft.”

In de musical spelen ook twee honden mee; in februari was er een auditie voor de rol van Engelse buldog Rufus en chihuahua Bruiser.

Regie: Iréne Martin
Muzikale leiding: Femke Hottinga
Choreografieën: Suze Gort, Raymond Guzman

Legally Blonde was niet mogelijk zonder de hulp van een grote groep vrijwilligers (decors, rekwisieten en kostuums) en medewerkers van CKS.

Bekijk de complete Atrium-jaaragenda 2022-2023