FOTO’S + VIDEO: Instrumenten Doe-dag

19 maart 2023

Ruim 150 basisscholieren hebben zaterdag 11 maart met volle teugen genoten tijdens de jaarlijkse Instrumenten Doe-dag. De kinderen konden ‘s ochtends en ‘s middags op onze locatie in Sneek een groot aantal instrumenten uitproberen of een zangles volgen. Atrium-docenten gaven gratis proeflessen van 30 minuten aan kleine groepjes. De deelnemers zitten in groep 5 tot en met 8 van basisscholen in heel Súdwest-Fryslân.

Pieterklaas de Groot (coördinator muziek): “Het is fantastisch om ruim 150 kinderen te zien lachen en genieten bij hun eerste poging om een instrument te ontdekken. Tijdens de Doe-dag proberen we de drempel zo laag mogelijk te houden en kunnen kinderen dus ook echt álles proberen. Er gaat werkelijk een wereld voor ze open en we hopen dan ook dat we ze enthousiast hebben kunnen maken om op muziekles te komen!”

Video: Cinemakkers

Fotografie: Ron van Hal