Oud MUZT’er Ilja de Boer gaat stralen bij kerstshow in Theater Sneek

23 november 2022

Tien jaar geleden schitterde musicalacteur Ilja de Boer bij MUZT Musicalopleiding. Nu staat ze aan de vooravond van een rol in een grote productie, die in januari bekend wordt gemaakt. Voordat het zover is, gaat ze eerst de sterren van de hemel zingen bij de kerstshow in Theater Sneek.

“Dit voelt als thuiskomen”, zegt Ilja, inmiddels 25 jaar en woonachtig in Amsterdam. Ze koestert veel mooie herinneringen aan Theater Sneek. Ilja speelde er in de MUZT-musicals Leeuwen, Blow Up! en Heksen, raakte zo gewend aan volle zalen en genoot met volle teugen. “Vooral van Heksen, een bewerking van Wicked, waarin ik de heks Glinda speelde. Toen wist ik dat ik verder wilde met musical. De combinatie van muziek, spel en dans past goed bij mij. Ik ben een entertainmentduizendpoot.”

Kindsterretje
Ilja deed met succes auditie voor de hoog aangeschreven Frank Sanders Akademie in Amsterdam. Naast het spelen in musicals, maakt Ilja tegenwoordig solovoorstellingen, is ze actrice in de Efteling en treedt ze op met gitarist Sietze Bouma. “Ik heb mijn hart gevolgd. MUZT was de eerste aanzet en een fantastische tijd. Samen maak je mooie voorstellingen en er ontstaan vriendschappen voor het leven. De chemie is heel bijzonder. Het optreden voor veel publiek gaf mij ook veel energie.” Het musicalvlammetje was overigens al wat eerder gaan branden, vertelt de in Wirdum geboren Ilja. “Ik kom uit een muzikale familie en bij ons thuis werd elke dag gezongen. Op mijn tiende heb ik een rolletje gehad in de musical Ciske de Rat met Danny de Munk, een productie van Stage Entertainment waar Albert Verlinde directeur was. Een kindsterretje, haha!”

Het contact met MUZT is altijd gebleven. Toen zakelijk leider Iréne Martin haar vroeg om als solist te zingen in de grote kerstshow hoefde ze niet lang na te denken. “Ik ben thuis al druk aan het oefenen, mijn buren zullen wel gek worden van de kerstmuziek.” Wat ze gaat zingen in Theater Sneek? “Dat zeg ik niet. Ik verklap alleen dat het drie swingende nummers zijn die iedereen kent. En ze zijn behoorlijk bombastisch. Arme buren.”

Benieuwd naar de grote musical waarin Ilja gaat spelen? Volg haar op Instagram: @iljadb.

Dit artikel verscheen in november in GrootSneek en GrootBolsward.

Kerstshow in Theater Sneek: Christmas Time is Here

Leerlingen van kunstencentrum Atrium treden zondag 11 december op in een sfeervolle kerstambiance. Op het programma staan vele kersthits. Met muziek van Bigband Cue en optredens van Dance Explosion, MUZT, dansleerlingen klassiek ballet en jazz, KinderMuziekTheater en de band Big Bunny. Naast Ilja zijn Mark Riemer en Ramon Menger de andere solisten. De voorstelling duurt een uur en begint om 16.00 en 19.30 uur. Kaarten zijn te verkrijgen via de website van Theater Sneek. Let op: de middagvoorstelling is bijna uitverkocht!