za.10.09

Atrium op 10 september bij UIT Festival in Sneek

Uiteraard mag kunstencentrum Atrium niet ontbreken tijdens het UIT Festival SWF op zaterdag 10 september. Je vindt onze docenten en leerlingen in Sneek, een van de dertien deelnemende dorpen en steden aan dé culturele opening van Súdwest-Fryslân.

Kraampjes
Aan de Westersingel en Kerkgracht kun je tussen 13.00 en 17.00 uur terecht voor alle informatie over het aanbod in het nieuwe seizoen. Kom gezellig langs bij onze kraampjes, maak kennis met onze docenten en stel je vragen.

 • Tekenen en schilderen
 • Kinderkunstklas
 • Mode & Kunst
 • Papier & Textiel
 • Beeldhouwen
 • Fotografie
 • Theater
 • KinderMuziekTheater (KMT)
 • Grimeren
 • MUZT Musicalopleiding
 • Diverse instrumenten

Kinderactiviteiten
Kinderen kunnen tijdens het UIT Festival in Sneek meedoen aan een aantal inspirerende activiteiten, onder andere van Atrium. Het kinderprogramma maakt deel uit van de Kinderroute van het UIT Festival SWF met activiteiten in alle deelnemende dorpen en steden.

 • Hands on Harp | Wist je dat de harp een van de oudste instrumenten is op de wereld?! Het is ontstaan uit de pijl en boog. In de piramides van het oude Egypte zie je de harp al afgebeeld staan in de hiërogliefen. Of kijk eens op de euromunten, daar staat soms ook een harp op afgebeeld! Leer dit mysterieuze instrument kennen onder leiding van Marije Vijselaar.
 • Fluiten met visjes | Spelenderwijs leren de kinderen van 6 en 7 jaar bij Fluiten met Visjes over melodie, notenschrift en ritme, via zingen, bewegen op muziek en de blokfluit. Docent Lies van der Grient geeft een voorproefje op het UIT Festival.
 • Dwarsfluit | Altijd al eens dwarsfluit willen proberen te spelen? Nu is je kans! Muziekdocent Erwin de Ruijter vertelt je alles over dit prachtige instrument.
 • Kriebelbeestjes schilderen met kruiden | Leer onder leiding van kunstenares Bieke Huls hoe je met kruiden een waar kunstwerk kan maken. Wat denk jij? Zullen de beestjes echt kriebelen?

Expositie beelden: Theseus
De deelnemers van de beeldhouwklassen hebben zich door de oeroude Griekse mythe van Theseus laten inspireren. Er zijn beelden ontstaan die elementen uit dit verhaal verbeelden, zoals de Minotaurus, Ikarus, Ariadne, of het labyrint. Tijdens het UIT Festival worden deze beelden in de grote hal van het Atrium getoond. De docente van de cursussen, Ruth Vulto Gaube, en ook verschillende beeldhouw(st)ers zullen aanwezig zijn. De kunstwerken zijn tussen 13.00 en 17.00 uur te bewonderen.

Optredens
Kom genieten van de optredens van MUZT, diverse dansgroepen, KMT, musicalkoor Musicalive, ons accordeonorkest en het blokfluitensemble. Op het water speelt de swingende band Late Date.

Noorderkerkzaal
13.30-14.00 uur: Musicalive
14.10-14.40 uur: Accordeonorkest Sneek
15.30-15.50 uur: Blokfluitensemble

Danspodium
13.00-13.20 uur: Dansgroepen Atrium
13.30-14.15 uur: MUZT met stukken uit Beauty & The Beast jr.
14.15-14.25 uur: KMT zingt lekker mee!
14.30-15.15 uur: MUZT met stukken uit Beauty & The Beast jr.
15.15-15.35 uur: Dansgroepen Atrium
15.40-16.30 uur: MUZT met stukken uit Beauty & The Beast jr.

Pontonpodium
13.30-14.00 uur: Late Date