Korte teken- en schildercursussen in buitenlucht of met bijzondere voorwerpen

29 mei 2022

Geef je op voor onze kortdurende teken- en schildercursussen in juni! De cursussen bestaan uit één of twee lessen. Hieronder een overzicht van het aanbod. Aanmelden kan hier.

Buiten

Buiten tekenen en schilderen
Docent Bieke Huls neemt haar cursisten mee naar een mooie plek in Sneek. De deelnemers vertrekken vanuit het Atrium.
Datum en tijd: donderdag 16 juni, van 19.00 tot 21.30 uur

Workshop buiten schilderlessen (plein-air)
Bij deze cursus van Fimmy Kooijker vormt Sneek de inspiratiebron. De schilderlocatie wordt kort voor aanvang doorgegeven. Voor materiaal wordt gezorgd. De workshops zijn los te volgen of als een serie van twee. De cursus is voor zowel beginners al gevorderden.
Datum en tijd: woensdag 1 en woensdag 8 juni, 10.30 tot 12.30 uur

Het dak op
Deelnemers krijgen de kans om Sneek te schilderen vanaf een unieke plek in het hart van de stad: het dak van Theater Sneek. Aan de Westersingel kijkt men uit op onder meer de Waterpoort en de Martinikerk. De workshop van Bieke Huls betreft twee los van elkaar te volgen lessen.
Datum en tijd: zaterdag 4 en zondag 11 juni, van 10.00 tot 16.00 uur

Binnen

Schilderen met paletmes en bankpas
Deelnemers leren kijken naar vorm en licht/donker. Daarnaast laat docent Bieke Huls zien hoe kleuren kunnen worden gemengd op het palet en op het kunstwerk zelf.
Datum en tijd: donderdag 23 juni, 19.00 tot 21.00 uur

Portret net even anders
Tijdens deze workshop van Bieke Huls leert men stapsgewijs werken met verschillende technieken: houtskool, pen en inkt, softpastel en schilderen. Deelnemers gaan op meerdere manieren portretten vormgeven. Daarbij komen allerlei zaken aan bod, zoals vorm, licht/donker, verhouding en compositie.
Datum en tijd: donderdag 30 juni, 19.00 tot 21.30 uur

Dromen op een kussensloop
Wie zin heeft om zijn of haar slaapkamer te pimpen, kan een kussensloop meenemen naar Bieke Huls. Deelnemers gaan hem in haar cursus mooi beschilderen.
Datum en tijd: donderdag 16 juni, 15.00 tot 16.30 uur

Kleurrijke dieren in soft pastel
De cursisten gaan hun hond, kat, konijn of een ander lievelingsdier tekenen in softpastel. Dit kan realistisch of juist in allerlei verschillende kleuren. Er is plek voor maximaal twaalf volwassenen. Zij kunnen foto’s van een of meerdere dieren meenemen.
Datum en tijd: maandag 13 juni, 19.00 tot 21.30 uur