FOTO’S: Lovende recensies en prachtige reacties na openingsweekend Footloose

15 april 2024

Het eerste weekend met drie voorstellingen van de MUZT-musical Footloose zit erop. Drie keer een spetterende voorstelling met prachtige reacties na afloop. De show wordt dan ook zeer goed ontvangen door publiek en recensenten. Met nog een weekend voor de boeg is er nog kans om deze prachtige musical in Theater Sneek te komen zien. Wees dan wel snel want de kaarten zijn schaars!

SPEELDATA: vrijdag 19 (19.30 uur), zaterdag 20 (19.30 uur) en zondag 21 april (14.30 uur).

Haal hier je kaarten

Friesch Dagblad: “MUZT gaat wervelend los in ‘Footloose’”

“Superlatieven schieten tekort om deze wervelende avond te omschrijven”, schrijft Jelle Terwal in het Friesch Dagblad. “Er worden prachtige plaatjes gecreëerd in vlot lopende changementen. Het lichtplan sluit daar naadloos op aan. De schitterende attributen, de grote variatie aan prachtige kostuums en het immense, multifunctionele decor zijn tot in de puntjes verzorgd door een grote groep vrijwilligers”. Terwal heeft daarin ook mooie woorden voor hoofdrolspeler Tiede Hellinga, “Een dikke pluim voor Tiede Hellinga is op zijn plaats. Met flair danst, acteert en zingt hij. Chapeau!”. Afsluitend wordt er nog even stilgestaan bij de drijvende kracht van MUZT, sinds jaar en dag. “De inspirerende motor, artistiek leider Iréne Martin, heeft op magistrale wijze met een groot team van professionals en amateurs opnieuw een bekende musical voor het voetlicht gebracht. Dat er maar vele mogen volgen”.

Leeuwarder Courant: “een niveau dat nauwelijks onderdoet voor dat van professionals”

Ook de Leeuwarder Courant schreef vol lof over Footloose en beloonde de musical met maar liefst vier sterren. “Met een cast van maar liefst 68 spelers zingt en swingt het van begin tot eind werkelijk de pan uit. Alles loopt als een trein en wisselingen van decors en kostuums gaan zo vlot en vloeiend alsof het Carré is. De choreografieën zijn weliswaar evenmin het toppunt van oorspronkelijkheid, maar de jonge dansers halen een niveau, dat nauwelijks onderdoet voor dat van professionals. Hun tomeloze energie en hun aanstekelijke spelplezier maken er voor de ware musicalliefhebber een feestje van.

Het verhaal

De musical volgt Ren, een tiener uit Chicago die gedwongen wordt te verhuizen naar het kleine dorp Bomont. Daar heerst dominee Shaw met ijzeren hand en zijn moderne muziek en dansen ten strengste verboden. Tot grote frustratie van Ren, die danst alsof zijn leven ervan afhangt. Hij gaat de confrontatie aan met de dominee en raakt bovendien hopeloos verliefd op diens dochter Ariel.

 

Foto’s premiere 

Fotograaf: Ronald Mors

 

Foto’s generale repetitie 

Fotograaf: Saskia Bruinsma