Overdag samen muziek maken: zing bij een koor, trommel op de djembé

17 februari 2022

Overdag gezellig samen met anderen muziek maken, en de avond voor jezelf hebben? Kunstencentrum Atrium biedt dit seizoen laagdrempelige overdagcursussen aan. Na het doorslaande succes van de overdagkoren in Sneek en Bolsward kun je dit voorjaar ook helemaal loskomen met de djembé.

Djembé
Houd je van opzwepende muziek? Dan is de djembé wat voor jou! Met een aanstekelijk enthousiasme leert Moustapha Seck je alles over de Afrikaanse trommel en zijn daverende ritmes. Moustapha is niet alleen muzikaal sterk onderlegd, hij is ook een entertainer van het eerste uur en kan prachtig vertellen. In alles wat hij doet straalt zijn enthousiasme door.

De djembécursus wordt vanaf 21 maart elke maandagmiddag (van 16.00 tot 17.00 uur) gegeven in het Atrium in Sneek. Op maandag 14 maart is er een gratis proefles.

Overdagkoor
Het overdagkoor is speciaal voor beginnende zangers. Het koor in Bolsward repeteert op maandagochtend. In Sneek wordt op donderdagochtend gezongen. Het repertoire is breed; van bekende popliedjes uit de jaren zestig, bijvoorbeeld van The Beatles en The Everly Brothers, tot licht klassiek werk van Mozart.

Dirigent Erwin de Ruijter: “Samen zingen is heerlijk. Het ontspant en maakt je hoofd leeg. Bovendien is een koor heel gezellig. Optreden voor publiek is niet onze insteek. We gaan gewoon gezellig samen een uurtje zingen. Zingen in een koor is ook gezond. Bijvoorbeeld voor je longen. Je leert een lage ademhaling te gebruiken, vanuit je buik. Het is ook wetenschappelijk aangetoond dat samen harmonieën maken goed is voor de hersenen.”

De overdagkoren zingen tien keer, van 11.00 tot 12.00 uur. Op maandag 14 februari is er een gratis proefles in Bolsward. De eerste les is op maandag 28 februari. In Sneek zijn er gratis proeflessen op donderdag 10 en 17 februari. Donderdag 3 maart begint dan de lesreeks.