Beauty and the Beast jr. nieuwe musical MUZT

18 december 2021

MUZT Musicalopleiding staat in april 2022 op de planken van Theater Sneek met Beauty and the Beast jr. De ruim zestig leerlingen gaan de wereldberoemde Disney-klassieker uitvoeren in de vertaling van Martine Bijl. De voorstellingen zijn op 8, 9, 10, 15, 16 en 17 april. Kaarten kun je bestellen via de website van Theater Sneek.

Traditiegetrouw wisten de jonge acteurs maandenlang niet wat de nieuwe MUZT-musical zou gaan worden. Ze werden zaterdagochtend in Theater Sneek door artistiek leider Iréne Martin en het docententeam verrast met een videoboodschap van niemand minder dan Stanley Burleson en Marcel Visscher. Burleson speelde van 2005 tot en met 2007 het beest in Beauty in the Beast. Visscher was daarin de knappe maar jaloerse Gaston, die een oogje heeft op Belle.

Het verhaal
Belle, een mooi, jong en onafhankelijk meisje, wordt gevangen genomen door een beest in zijn kasteel. Ondanks een beangstigend gevoel van onzekerheid over wat haar te wachten staat, raakt ze bevriend met Lumière, Tickens, Mevr. Pot en de rest van het betoverde personeel. In het kasteel leert Belle verder te kijken dan de afschuwelijke buitenkant van het beest en ontdekt ze de vriendelijke ziel van een prins die binnen in hem schuilt.

De musical is gebaseerd op de succesvolle animatiefilm van Walt Disney Pictures uit 1991. In 2017 kwam Disney met een live action versie, met de Britse actrice Emma Watson (Hermelien in de Harry Potter-films) in de hoofdrol. De musical zit vol met aanstekelijke liedjes. ‘Kom erin’ (Be our Guest), ‘Meisje en het Beest’ (Beauty and the Beast), ‘Belle’ en andere hits komen voorbij in de vrolijke familievoorstelling van MUZT.

Beauty and the Beast jr. wordt de vijftiende MUZT-musical. De MUZTers beginnen in januari met de scriptlezingen, daarna volgen de repetities. Een groot team van vrijwilligers gaat aan de slag met de kostuums, decors en rekwisieten.

Foto’s: Ron van Hal