Heropening leslocaties vormt aftrap van digitale open dag ‘Klik & Ontdek’

30 mei 2021

Kunstencentrum Atrium houdt haar jaarlijkse open dag ditmaal grotendeels online. ‘Klik & Ontdek’ bestaat uit meer dan honderd filmpjes waarin docenten vertellen over hun les, cursus of groep. Ze staan vanaf woensdag 19 mei op kunstencentrumatrium.nl/ontdek. Daarnaast geven enkele docenten op de website een videorondleiding door het Atrium in Sneek. De dag van de lancering was extra feestelijk omdat er weer, onder voorwaarden, op locatie les gegeven mag worden.

GA NAAR KLIK & ONTDEK

Open dag
Van alle afdelingen hebben de docenten filmpjes gemaakt: muziek, dans, theater, musical en beeldende kunst. De docenten stellen zichzelf voor en leggen uit hoe hun les eruit ziet. Daarnaast vertellen de muziekdocenten vaak iets over hun instrument en zien kijkers bij dans, theater en musical beelden uit voorstellingen zoals de Atrium Dansdagen en de MUZT-musicals. De meeste filmpjes duren een tot anderhalve minuut.

Weer les op locatie
Woensdag 19 mei vonden voor het eerst sinds maanden weer lessen op locatie plaats. Er zijn weer instrumentale en vocale muzieklessen mogelijk zonder voorbehoud van leeftijd: maximaal twee leerlingen met een docent. Ook alle klassikale lessen kunnen weer plaatsvinden zonder voorbehoud van leeftijd, net als de repetities van ensembles, orkesten en koren. Portier Cor Zijlstra wachtte de leerlingen bij een feestelijk aangeklede entree op. Pianodocent Wietse Marra begroette om 11.30 uur de allereerste leerling.