‘Night & Day’ van Dance Explosion

27 januari 2021

Zaterdag 12 en zondag 13 december stond Dance Explosion met hun nieuwe show ‘Night & Day’ in Theater Sneek. Het publiek genoot van vijftien verschillende dansen, verdeeld over drie blokken. De semiprofessionele dansgroep vierde met de show haar twintigjarig bestaan. De choreografieën waren gemaakt door artistiek leider Raymon Guzman, met hulp van collega Jacqueline Veldhuis, de andere docenten en dansers.

Fotografie: Daniël Schonewille

De show duurde bij elkaar een uur. Door de coronamaatregelen was er plek voor 30 man publiek. ‘Night & Day’ werd daarom gedurende twee dagen zeven keer opgevoerd.

Dance Explosion bestaat uit de groepen Dance Explosion I en II en Young Dance Explosion.

Recensie Kirsten van Santen, Leeuwarder Courant:

Erg fraai en vooral ook troostrijk was de choreografie op het nummer No surprises van Radiohead. Het publiek voelde zich door de deinende bewegingen gewiegd. Het lekkere slotnummer Heaven I know van de Australische singer-songwriter Gordi raakte diep. Pittig ritme, vinnige bewegingen van bijna iedere danser en een smeekbede naar volgend jaar, waarin we allemaal hopelijk vrijer kunnen dansen.”