Eindvoorstellingen AMV in theater Sneek

28 juni 2024

Theater Sneek stond van 17 tot en met 20 juni in het teken van de spectaculaire AMV voorstellingen. In totaal deden maar liefst 31 scholen mee, met ruim 700 kinderen die op het podium schitterden en vele enthousiaste bezoekers die de shows bijwoonden. Het thema van dit jaar, “Naar het Circus”, zorgde voor een kleurrijke en levendige voorstelling.

Deze voorstellingen markeerden de afsluiting van de AMV-lessen, die het hele schooljaar door plaatsvonden. AMV, wat staat voor Algemene Muzikale Vorming, is bedoeld voor kinderen in groep 4 (of 5) van de basisschool. Tijdens deze lessen leren de kinderen onder andere instrumenten bespelen zoals de cymbaal en het klokkenspel.

AMV wordt onder schooltijd op ruim dertig scholen in de gemeente aangeboden. Het programma biedt kinderen een prachtige kans om kennis te maken met muziek, wat in de voorstellingen duidelijk te zien was door het plezier en talent dat van het podium spatte. Het evenement was een groot succes en liet zien hoe belangrijk en waardevol muziekonderwijs is voor jonge kinderen.