Laatste Kans: Rondleidingen bij Expositie ‘Iconografie’ tijdens Út Sneek op het Atriumplein

29 mei 2024

In het Atrium wordt de grootse expositie van de beeldend cursisten officieel afgesloten met rondleidingen op zaterdag 8 juni. De expositie is tot die tijd ook op doordeweekse dagen gratis toegankelijk. Tijdens Út Sneek worden de prachtige creaties van onze cursisten tentoongesteld in de expositie ‘Iconografie’. Docenten van tekenen/schilderen, beeldhouwen en fotografie nemen je mee langs diverse hoogtepunten van de expositie en vertellen hoe de kunstwerken tot stand zijn gekomen. Uiteraard kun je bij hen ook terecht met vragen over de cursussen.

Programma Atriumplein zaterdag 8 juni 2024
13:00 – 13:30 Rondleiding Expositie Fotografie – Saskia Bruinsma
13:30 – 14:00 Rondleiding Expositie Tekenen en Schilderen – Bieke Huls
14:00 – 14:30 Rondleiding Expositie Fotografie – Saskia Bruinsma
14:30 – 15:00 Rondleiding Atrium: Impressionistisch Schilderen en Portret- en Modelschilders – Fimmy Kooijker
15:00 – 15:30 Rondleiding Expositie Beeldhouwen – Ruth Vulto-Gaube
15:30 – 16:00 Rondleiding Expositie Tekenen en Schilderen – Bieke Huls
16:00 – 16:30 Rondleiding Expositie Beeldhouwen – Ruth Vulto-Gaube

Rondleiding Expositie Fotografie – Saskia Bruinsma
13:00 – 13:30 Atriumplein
14:00 – 14:30 Atriumplein
Bij kunstencentrum Atrium kun je verschillende cursussen volgen in tekenen, schilderen, schrijven, fotografie, kinderkunst, papier/textiel en beeldhouwen. Alle cursisten hebben bijgedragen aan de expositie ‘Iconografie’, met prachtige creaties die zij het afgelopen seizoen hebben gemaakt. Fotografiedocent Saskia Bruinsma geeft tijdens Út Sneek een rondleiding langs de kunstwerken. Ook kan Saskia je informatie geven over de fotografiecursussen.

Rondleiding Expositie Tekenen en Schilderen – Bieke Huls
13:30 – 14:00 Atriumplein
15:30 – 16:00 Atriumplein
Bij kunstencentrum Atrium kun je verschillende cursussen volgen in tekenen, schilderen, schrijven, fotografie, kinderkunst, papier/textiel en beeldhouwen. Alle cursisten hebben bijgedragen aan de expositie ‘Iconografie’, met prachtige creaties die zij het afgelopen seizoen hebben gemaakt. Bieke Huls geeft tijdens Út Sneek een rondleiding langs de kunstwerken. Bieke, onder andere docent tekenen en schilderen (kinderen, volwassenen), geeft uitleg over de achtergrond en het proces. Je zult anders kijken en wie weet word je zelf een exposant! Bieke geeft ook informatie over haar cursussen bij Atrium: tekenen en schilderen, de KinderKunstKlas en Papierkunst.

Rondleiding Atrium: Impressionistisch Schilderen en Portret- en Modelschilders – Fimmy Kooijker
14:30 – 15:00 Atriumplein
Fimmy Kooijker verzorgt de cursussen impressionistisch schilderen en portret- en modelschilderen/tekenen bij kunstencentrum Atrium in Sneek. Tijdens de open dag van het kunstencentrum neemt Fimmy je mee langs de expositie van werken die cursisten van het afgelopen seizoen hebben gemaakt. Ben je benieuwd hoe haar cursussen eruit zien of ben je geïnteresseerd in hoe een kunstwerk tot stand kwam, loop dan met haar mee langs de expositie. Trefpunt: in het Atrium bij de vijver. Fimmy Kooijker studeerde in 1988 af als docent beeldende kunst en vormgeving aan Hogeschool Windesheim in Zwolle. Daarna gaf ze jarenlang les in de beeldende vakken. De laatste jaren heeft Fimmy zich helemaal gericht op het schilderen en het geven van cursussen. In haar atelier in Oppenhuizen schildert ze mensen, landschappen, interieurs en stillevens. In 2018 deed Fimmy mee aan de Nederlandse Portretprijs met het thema zelfportret. Ze werd uit meer dan 500 inzendingen geselecteerd en mocht haar werk exposeren tijdens ‘Het weekend van het portret’ in Amsterdam.

Rondleiding Expositie Beeldhouwen – Ruth Vulto-Gaube
15:00 – 15:30 Atriumplein
16:00 – 16:30 Atriumplein
Bij kunstencentrum Atrium kun je verschillende cursussen volgen in tekenen, schilderen, schrijven, fotografie, kinderkunst, papier/textiel en beeldhouwen. Alle cursisten hebben bijgedragen aan de expositie ‘Iconografie’, met prachtige creaties die zij het afgelopen seizoen hebben gemaakt. Beeldhouwdocent Ruth Vulto-Gaube geeft tijdens Út Sneek een rondleiding langs de kunstwerken. Ze neemt je mee in het werk en denkproces van de beeldhouwers, je zult heel anders leren kijken. Ook kan Ruth je informatie geven over de beeldhouwcursussen. Trefpunt: in het Atrium bij de vijver.

Bezoek Kunstencentrum Atrium tijdens Út Sneek en ontdek de indrukwekkende creaties van onze cursisten. Laat je inspireren en wie weet word jij onze volgende exposant!