Feestelijke opening van nieuwe locatie Kunstencentrum Atrium in Koudum

14 juli 2023

Op een stralende dag vol creativiteit en muzikale hoogtepunten vierde Kunstencentrum Atrium op 14 juli de feestelijke opening van haar nieuwe locatie in De Swel te Koudum. Het langverwachte moment werd gemarkeerd tijdens een levendig Open Huis van het kunstencentrum, waarin de lokale kunst- en cultuurscene schitterde.

Het Open Huis van Atrium in Koudum was een prachtig evenement vol inspiratie, waar bezoekers werden getrakteerd op een bont palet aan optredens en activiteiten. Van enthousiaste muzikanten tot getalenteerde jonge kunstenaars, het podium was gevuld met lokaal talent dat de diversiteit en creativiteit van de regio tentoonspreidde. Christien Lycklama à Nijeholt, lid van de Raad van Toezicht van Cultuur Kwartier Sneek, heeft een toespraak gegeven op het hoofdpodium en hiermee de locatie officieel geopend.

Hoofd Kunsteducatie Tom Dijkstra van Kunstencentrum Atrium benadrukt de betekenis van deze nieuwe locatie en zegt: “De officiële opening van Atrium in De Swel te Koudum is een mooie stap voor ons en voor de muziekeducatie in Koudum én Sudwest-Fryslân. Het biedt een prachtige plek waar mensen samenkomen, hun passie voor kunst delen en nieuwe inspiratie opdoen.”

Met de opening van Atrium in Koudum wordt een levendige thuisbasis gecreëerd voor kunst- en cultuurliefhebbers van alle leeftijden en achtergronden. Het is een plek waar creativiteit tot bloei komt en waar de lokale gemeenschap kan genieten van kunst in al haar vormen.

Het Open Huis van het Kunstencentrum Atrium in Koudum was de laatste in een rij open huizen. Eerder opende het Atrium al haar deuren in Sneek op 11 juli en Bolsward op 13 juli. Onder flinke publieke belangstelling hebben geïnteresseerden op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met kunst en cultuur in de breedste zin van het woord én kunnen proeven aan hoe het is om een les of cursus te volgen bij het kunstencentrum.