AUDITIES in juli: MUZT, talentklas dans, hiphop-demoteam en Dance Explosion

20 juni 2023

MUZT Musicalopleiding houdt op vrijdag 14 juli en vrijdag 8 september audities voor het seizoen 2023-2024. Jongeren uit Friesland die zich verder willen ontwikkelen op het gebied van zang, dans en acteren kunnen zich aanmelden. Bij de dansafdeling zijn er audities op maandag 3 juli (demoteam hiphop), woensdag 5 juli (talentklas dans) en donderdag 6 juli (Dance Explosion en Young Dance Explosion).

MUZT

MUZT is de vierjarige musicalopleiding van Atrium voor Fries talent tussen de 13 en 18 jaar. Ieder jaar staat MUZT met een grote productie in Theater Sneek. De vierjarige opleiding kan een springplank vormen naar het vervolgonderwijs binnen het vakgebied. Meerdere leerlingen deden de afgelopen jaren met succes auditie voor onder andere de Frank Sanders Akademie in Amsterdam. Ook voor leerlingen die geen professionele carrière ambiëren, vormt MUZT een goede basisopleiding in zang, dans en acteren. Let op: de auditie is voor het eerste jaar van MUZT. Locatie: Atrium, Sneek.

Belangstellenden kunnen zich via dit formulier voor een van beide data aanmelden. Je ontvangt een uitnodiging en opdrachten per e-mail.

Dansgroepen

De dansaudities zijn in de vorm van een dansles. Er worden oefeningen gedaan waarbij voornamelijk gelet wordt op techniek, kracht, lenigheid, uitstraling en muzikaliteit.

  • Demoteam hiphop: Als je 14 jaar of ouder bent, beschikt over goede hiphop-moves, een sterke uitstraling hebt en graag danst in teamverband, meld je dan aan voor de hiphop-demogroep van Atrium! Een paar keer per jaar mag je deelnemen aan wedstrijden. De groep staat onder leiding van Jarno Spijker.
  • Talentklas: De talentklas van Atrium krijgt twee keer per week les in de stijlen klassiek ballet en moderne dans/jazz en treedt regelmatig op. Dansers kunnen doorstromen naar de selectiegroepen van Dance Explosion, MUZT en de Jeugd Dansopleiding Fryslân (JDOF). De groep staat onder leiding van Jacqueline Veldhuis.
  • (Young) Dance Explosion: Dance Explosion bestaat uit Young DE, DE 2 en DE 1 en is gericht op moderne dans, jazz en show-musical. De dansers werken ook met gastchoreografen en hebben jaarlijks een avondvullende voorstelling in Theater Sneek. De groepen staan onder leiding van Raymond Guzman.

Aanmelden voor de dansaudities kan bij Jacqueline Veldhuis (coördinator dans) via dans@cks.nl. Je hoeft alleen je naam en leeftijd door te geven.

Fotografie: Ron van Hal