FOTO’S: Sfeervol en goedbezocht Súdwest Festival in Workum

20 maart 2023

Vijftien muziekgezelschappen uit Súdwest-Fryslân traden zondag 19 maart op tijdens het Súdwest Festival in Workum. In drie zalen van Kultuerhús Klameare lieten orkesten, ensembles en koren een gevarieerd repertoire horen. Het jaarlijkse festival van kunstencentrum Atrium was gratis toegankelijk en trok ruim vierhonderd bezoekers.

Een djembégroep van Atrium onder leiding van Moustapha Seck verzorgde om 13.30 uur de opening. Vervolgens speelden tot aan 17.00 uur in totaal 237 muzikanten van alle leeftijden in de Kleine Zaal, Brijbekzaal en Nijefurdzaal. Atrium was met zeven groepen vertegenwoordigd.

Er waren optredens van het Mienskipsorkest Workum en jeugdorkest De Notenbrijbekken (onder leiding van Jan Hibma), het Noord NL Jeugd Gitaarensemble en het Atrium Gitaarensemble (o.l.v. Erik Westerhof), saxofoonensembles Saxemble en Saxofonissimo (o.l.v. Edith Bakker), het Accordeon Orkest Sneek (o.l.v. Reinou van der Veen), het Lyts Kanaän Saxofoonkwartet (o.l.v. Kees Romers) en kamer- en salonmuziekgezelschap Trio Plamure (o.l.v. Herman Beks).

Verder waren er vijf koren van de partij: shanty- en evergreenkoor Tusken Wâl en Skip, popkoren Local Vocal en Allround (o.l.v. Jannie Brandsma), het Gemengd Koor Sjongsum (o.l.v. Pytsje Feenstra) en 16 Tinten Grijs (o.l.v. Margriet Kampen).

Bekijk de complete Atrium-jaaragenda 2022-2023


Fotografie: Ron van Hal