Solistenconcours Dyn Poadium: opgeven kan tot 25 maart

7 maart 2023

Zaterdag 22 april organiseren Femuza en Atrium weer Dyn Poadium! Het jaarlijkse solistenconcours vindt deze keer plaats in de Noorderkerkzaal in Sneek. Er zijn drie categorieën: Parade (beginners), Festival (vanaf A-diploma muziekschool) en Concours (met jury en prijzen).

  • Parade
    Beginnende muzikanten (één tot twee jaar les) doen mee aan de Parade. Ze geven een kort optreden op het podium en krijgen een leuk aandenken. De kinderen worden na hun optreden kort toegesproken door een jury.
  • Festival
    De categorie Festival is voor muzikanten vanaf het A-diploma van een muziekschool. Zij spelen een solo- of ensemblestuk met begeleiding van een audio-opname en krijgen een verslag van de jury.
  • Concours
    Het concours is voor iedereen die graag tegen andere muzikanten wil strijden voor de prijzen. Je niveau maakt niet uit, of het nou op A of D niveau is. Je wordt vooral beoordeeld op het muziekstuk wat je gekozen hebt en hoe je dit uitvoert. Kies dus een stuk wat goed bij je (niveau) past. De beoordeling wordt gedaan door een jury en je krijgt cijfers voor je optreden. Alle deelnemers ontvangen een oorkonde.

Aanmelden

Aanmelden kan nog tot zaterdag 25 maart. Dit kan op de website van Femuza. Hier vind je ook veel gestelde vragen over Dyn Poadium, met de antwoorden.

Bezoekers kunnen gratis naar binnen.

Femuza
Femuza is de overkoepelende organisatie voor muziek- en zangverenigingen binnen Súdwest-Fryslân. De federatie ontstond in 2012 uit de voormalige federaties van muziek- en zangverenigingen in Wûnseradiel en in Wymbritseradiel. Femuza wil de muziekbeoefening door amateurs bevorderen en behartigt de belangen van de aangesloten verenigingen. Zo worden er diverse activiteiten georganiseerd gericht voor verschillende leeftijdscategorieën, zoals het jeugdkorpsenfestival, het korpsenfestival, het korenfestival, de jeugdstudiedag en een galaconcert in Theater Sneek. Het solistenconcours bestaat al meer dan vijftig jaar.

Bekijk de complete Atrium-jaaragenda 2022-2023


Sfeerimpressie 2022

Fotografie: Hendrik Huitema (concours) en Hans Buren (prijswinnaars)