Atrium Live: harpproject ‘De Notenkraker’ spectaculaire start van voorspeelavonden

28 februari 2023

Ook dit voorjaar zijn er weer voorspeelavonden. Beginnende en ervaren muziekleerlingen laten tijdens de voorspeelavonden, vanaf dit jaar onder de naam ‘Atrium Live’, hun vaardigheden horen. De voorspeelavonden zijn gratis toegankelijk.

Een enkele keer is een Atrium Live in de middag. De meeste optredens zijn in Sneek: in de Theaterstudio van het Atrium, poppodium Bolwerk of de Noorderkerkzaal. Er is ook een Atrium Live op onze leslocatie in Koudum (vrijdag 21 april) en een met volwassen leerlingen (woensdag 7 juni).

De Notenkraker
De eerste Atrium Live is gelijk een speciale. Zondag 19 maart spelen Marije Vijselaar en maar liefst 29 harpisten in de Noorderkerkzaal zeven delen uit het beroemde stuk ‘De Notenkraker’.  De harpisten zijn Atrium-leerlingen en leerlingen van andere muziekscholen. De muziek is bewerkt door harpiste Sabien Canton. De harpisten worden vergezeld door dansers en een verhalenverteller. Aanvang 16.00 uur.

De laatste Atrium Live is op woensdag 28 juni, met pianoleerlingen van Manon Eline Vere Barendsen in poppodium Bolwerk (aanvang 19.30 uur).

Bekijk hier het overzicht van alle voorspeelavonden

Foto boven: Saskia Bruinsma