NIEUW: schrijfcursus op dinsdagochtend, start op 7 maart

7 februari 2023

Atrium start in Sneek met het geven van creatieve schrijfcursussen. Dinsdag 7 maart is de eerste van zes lessen van de cursus ‘Schrijf je herinneringen tot leven’. Daarin leren cursisten allerlei technieken om al schrijvend hun leven en verleden in kaart te brengen. De wekelijkse lessen zijn op dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur.

Docent Amanda de Vries laat cursisten zien hoe zij met plezier en aandacht naar hun pen kunnen luisteren en hoe ze materiaal en perspectieven kunnen vinden. Daarnaast geeft ze praktische tips.

De structuur van de schrijfoefeningen zorgt ervoor dat cursisten een kader hebben waarbinnen ze een stuk van hun verhaal en herinneringen kunnen verkennen, zonder te verdwalen. De structuur bestaat uit het onderwerp of de focus van de oefening, in combinatie met de hoeveelheid tijd of de hoeveelheid tekst die cursisten schrijven.

Aanmelden kan hier

Amanda de Vries
Amanda is journalist en tekstschrijver en geeft trainingen in creatief, intuïtief en autobiografisch schrijven.

“Soms zitten de woorden heel diep en loopt je pen vast. Het lukt je niet om je gevoelens op te schrijven. Toch voel je een verlangen om herinneringen uit jouw leven aan het papier toe te vertrouwen. Door het verkennen van gebeurtenissen, onderliggende motieven en herinneringen leer je jezelf steeds beter kennen. Als cursist hoef je geen schrijftalent te hebben. Je moet wel de intentie hebben om stil te staan bij wat er voor jou toe doet en welke herinneringen gehoord willen worden. Laat je verrassen door je eigen woorden en vind inspiratie om thuis verder op ontdekkingsreis te gaan.”