Muziekcursussen voor kinderen (1-6 jaar) in feestelijke wintersfeer vanaf november

21 november 2022

In november beginnen de winterspecials van drie muziekcursussen voor kinderen: Muziek op Schoot (1-2 jaar), Peutermuziek (2-4 jaar) en Kleutermuziek (4-6 jaar). De lessen zitten vol met muziek, beweging en leuke spelletjes over Sinterklaas, Kerst en de winter.

Elke cursus bestaat uit zeven wekelijkse lessen van 45 minuten en wordt gegeven door Corien Postma. Vanaf 25 november is er op vrijdagochtend Muziek op Schoot (09.30 – 10.15 uur) en Peutermuziek (10.30 – 11.15 uur). Kleutermuziek is op maandagmiddag van 15.00 tot 15.45 uur, met de eerste bijeenkomst op 21 november.

Muziek op Schoot

Muziek, en in het bijzonder zingen, stimuleert de gehele ontwikkeling van het kind. Dreumesen ontwikkelen zich spelenderwijs. Ze houden van (dieren)geluiden imiteren en willen graag alles ‘nog een keer’. Herhaling is voor hen heel belangrijk; het zorgt voor structuur en veiligheid in de les. Bij Muziek op Schoot worden traditionele en nieuwe liedjes gezongen over dagelijkse gebeurtenissen, zoals tanden poetsen, aankleden, eendjes voeren en blokken bouwen. Daarnaast doen de kinderen schoot- en bewegingspelletjes, experimenteren ze met eenvoudige, bij de leeftijd passende muziekinstrumentjes en ontdekken ze verschillende geluiden met ‘muzikaal’ speelgoed. Kinderen worden begeleid door een ouder/verzorger.
Eerste les: vrijdag 25 november, 09.30 – 10.15 uur
Aanmelden

Peutermuziek

Peutermuziek is voor kinderen van ongeveer 2 tot 4 jaar. Er worden zowel traditionele als nieuwe liedjes en opzegversjes gezongen, bijvoorbeeld over het weer, auto’s of dieren. Kinderen gaan, met begeleiding van een ouder/verzorger, samen plezier maken en ontdekken spelenderwijs met muziek de wereld. Door te spelen en te bewegen bij de eenvoudige liedjes, wordt de gehele ontwikkeling gestimuleerd. Tijdens Peutermuziek is ieder kind bezig met motoriek, spraak/taal- ontwikkeling, creativiteit, luisteren en concentreren. Natuurlijk is het ook een ontdekkingstocht vol klanken en geluiden. Kinderen experimenteren daarbij met eenvoudige, bij de leeftijd passende muziekinstrumenten en ‘muzikaal speelgoed’. Peutermuziek is een cursus vol afwisseling. Maar ook met veel herhaling, omdat herhalen de manier is waarop peuters leren en zelfvertrouwen krijgen. Kinderen worden begeleid door een ouder/verzorger.
Eerste les: vrijdag 25 november, 10.30 – 11.15 uur
Aanmelden

Kleutermuziek

Bij Kleutermuziek leren kinderen eenvoudige muzikale begrippen kennen. Dit gebeurt spelenderwijs. De lessen zijn voor wat oudere kinderen die zelfstandig de lessen kunnen volgen. Zij gaan zingen, dansen en bewegen veel in de lessen. Ook spelen ze op het klokkenspel en slag- en ritme-instrumenten. Ze worden meegenomen in hun fantasie door verhalende liedjes en muziek. Daarnaast luisteren de kinderen naar muziek en maken ze kennis met muziekinstrumenten. Na elke les krijgt iedereen de liedjes, verhalen en/of afbeeldingen mee naar huis. Wanneer alles in een map bewaard wordt, heeft ieder kind aan het einde van de cursus een eigen muziekboek, waar ze ook thuis met veel plezier uit kunnen zingen en spelen. Zo worden de ouders ook geïnformeerd over de lessen. Kleutermuziek is voor kinderen van 4 en 5 jaar, zonder begeleiding van een ouder/verzorger.
Eerste les: maandag 21 november, 15.00 – 15.45 uur
Aanmelden


Sfeerimpressie Peutermuziek (Pasen)
Fotografie: Ronald Mors