zo.30.10

Saxofonissimo treedt op met popkoor Hege Hakken in Goënga

Saxofoonensemble van Kunstencentrum Atrium is zondag 30 oktober de speciale gast tijdens het optreden van popkoor Hege Hakken in de kerk van Goënga. Het concert begint om 15.00 uur. De toegang is gratis (vrijwillige bijdrage in het ponkje).

Hege Hakken is een hip en stoer popkoor bestaande uit 26 vrouwen. Onder leiding van dirigente Akke Bosma en met begeleiding van pianist Renny van Brug zingen zij vierstemmig. Pophits van nu, maar ook nummers uit de sixties, Nederlandstalig en Friese nummers staan op hun lijst. De dames repeteren iedere week in het dorpshuis van Heeg. Afgelopen juni werd Hege Hakken, opgericht in 2015, tweede tijdens het korenfestival op Schiermonnikoog.

Saxofonissimo is het ervaren saxofoonensemble van Atrium. Onder leiding van Edith Bakker verkent Saxofonissimo sinds 2019 het ensemblerepertoire voor saxofoon zo breed mogelijk: van traditionele saxofoonmuziek en klassiek tot jazz, pop- en filmmuziek. Er wordt aandacht besteed aan de muzikaliteit, balans, intonatie en samenspel, maar ook aan de saxofoon technische aspecten.