Doe mee aan De Muziekwedstrijd! Inschrijving t/m 28 oktober

19 september 2022

De inschrijving van de leukste online muziekwedstrijd voor kinderen is gestart! Alle muzikanten van 4 tot en met 12 jaar uit Nederland en Vlaanderen mogen meedoen. Het maakt niet uit hoe goed je bent, iedereen kan meedoen! De Muziekwedstrijd wordt georganiseerd door het Prinses Christina Concours.

Je doet mee door een video van je performance in te sturen via www.app.demuziekwedstrijd.nl. Inschrijven kan tot en met 28 oktober.

Er zijn drie categorieën: categorie 1 is voor kinderen van 4 t/m 8 jaar, categorie 2 voor kinderen van 9 t/m 12 jaar en categorie 3 is de groepschallenge voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. In categorie 1 en 2 kun je meedoen als solist, als duo, of met een kleine groep (t/m vijf kinderen). Categorie 3 is voor groepen vanaf zes kinderen.

Alexander Buskermolen (directeur): “In ieder kind zit muziek. Het Prinses Christina Concours vindt het belangrijk om dit zo vroeg mogelijk aan te moedigen en te ondersteunen.”

Klaasje Meijer (presentator De Muziekwedstrijd, oud-winnares en zangeres K3): “Het is zó belangrijk dat kinderen plezier beleven aan het luisteren én spelen van muziek. Behalve dat het de ontwikkeling van kinderen helpt, is het vooral leuk om te doen en iets waar je een leven lang iets aan hebt.”

Prijzen

Deelnemers kunnen speciale prijzen winnen. Een jury bestaande uit professionele muzikanten bekijkt alle inzendingen, schrijft rapportjes met feedback en bepaalt wie de prijzen winnen. Zo is er een originaliteitsprijs voor de meest verassende inzending van dit jaar, een samenspelprijs voor kinderen die het best samenspelen of een performance prijs voor kinderen die de fijnste podiumpresentatie hebben. De kinderen die laten zien dat ze vele muzikale vaardigheden hebben, winnen De Muziekwedstrijd Prijs. Deze prijs wordt uitgereikt in alle categorieën.

Muziekdag

De Muziekwedstrijd wordt afgesloten met een feestelijke Muziekdag in het Spoorwegmuseum in Utrecht, op zaterdag 26 november. Alle deelnemers zijn welkom. Tijdens de Muziekdag treden er prijswinnaars op, kunnen kinderen een workshop volgen en mogen ze gratis het Spoorwegmuseum bezoeken.

Kijk voor meer informatie op de website van De Muziekwedstrijd.