za.23.04

Bas & Gitaardag met Leif de Leeuw (Band), Boris Oud en Atrium Gitaarorkest

Kunstencentrum Atrium en het Bolwerk organiseren zaterdag 23 april weer de Bas & Gitaardag. Een must voor elke (bas)gitaarliefhebber! Gitarist Leif de Leeuw en bassist Boris Oud geven masterclasses en daarna een optreden met de Leif de Leeuw Band. Verder komt het Atrium Gitaarorkest onder leiding van Erik Westerhof spelen. Tickets (ook voor afzonderlijke onderdelen van het programma) zijn op de Bolwerk-website te bestellen.

Atrium Gitaarorkest

Het Atrium Gitaarorkest bestaat uit gitaarleerlingen van diverse pluimage van kunstencentrum Atrium en het Noord NL Jeugd Gitaarensemble. Dit levert een bijzondere mix op van elektrisch gitaar, basgitaar en klassiek gitaar. Tijdens deze speciale presentatie worden ook korte optredens verzorgd door het Atrium Gitaarensemble en het Noord NL Jeugd Gitaarensemble. Atrium-gitaardocent Erik Westerhof heeft de leiding. De presentatie is gratis toegankelijk.
Zaterdag 23 april // 13.30 uur // Atrium (theaterstudio)

Masterclass Leif de Leeuw en Boris Oud

Leif is de leadgitarist van de Leif de Leeuw Band. Magazine ‘De Gitarist’ riep hem maar liefst zeven jaar op rij uit tot de beste bluesrockgitarist van de Benelux! Leif geeft regelmatig lessen en masterclasses aan conservatoria. Samen met zijn bandmaat Boris Oud verzorgt hij tijdens het Bas & Gitaardag een masterclass over improvisatie. Dit sluit mooi aan bij hun Allman Brothers-tribute ‘s avonds in het Bolwerk.
Zaterdag 23 april // 15.00 – 16.15 uur // Bolwerk

Leif de Leeuw
Leif realiseerde zich op 11-jarige leeftijd, bij een concert van Johnny Winter, dat hij blues wilde spelen. Jarenlang bestudeerde hij alles van Robert Johnson, Joe Bonamassa, Eric Clapton en Stevie Ray Vaughan. In 2009 deed hij mee aan de Sena Guitar Awards en won de Young Talent Award. Deze mijlpaal vormde het begin van zijn carrière. Leif speelde in The Dirty White Boys van de Amerikaanse gitarist Sonny Hunt en richtte zijn eigen groep op: de Leif de Leeuw Band. In 2013 nam Leif nogmaals deel aan de Sena Guitar Awards en weer werd de prijs aan hem uitgereikt. Dat jaar begon hij ook aan de studie popgitaar aan het Codarts Conservatorium te Rotterdam, waar hij cum laude is afgestudeerd.

Boris Oud
In de ban van rock en blues begon de 13-jarige Boris met zowel gitaar als basgitaar. Op de middelbare school speelde Boris in allerlei bandjes en is altijd actief geweest in diverse genres. In 2010 won hij met het Bianculli Trio de European jazz contest in Rome en was finalist bij de Erasmus jazzprijs. In 2011 studeerde hij af aan het conservatorium van Rotterdam. Tegenwoordig is Boris uitvoerend muzikant in de Nederlandse muziekscene. Hij speelt met uiteenlopende artiesten en beheerst verschillende muziekstijlen; van wereldmuziek en jazz tot pop en rock. Boris is onder andere te horen op het debuutalbum van Eefje de Visser. Momenteel speelt Boris bas in de Leif de Leeuw Band en doceert hij aan de muziekschool in Gorinchem.

Leif de Leeuw Band plays Allman Brothers

De Leif de Leeuw Band speelt nog één keer de muziek van The Allman Brothers Band. In september 2018 begon hun eerste tour met de fantastische muziek van de Amerikaanse southern rockers. Het werd een groot succes en er volgde een tweede tournee door heel Europa. De afgelopen jaren hebben fans en promotors vaak gevraagd of Leif de Leeuw Band de show nog een keer wilde spelen. Het antwoord was telkens ‘nee’. Tot nu toe. “De muziek is eigenlijk te gek om het niet te doen.”

De band pakt het nu wel iets anders aan. Naast de hits als ‘Jessica’ en ‘Whipping Post’ maken ze de setlist iets gevarieerder door songs toe te voegen van gerelateerde bands, zoals Gov’t Mule en Derek and the Dominos. Net als in 2018/2019 wordt het geen één-op-één-tribute. Leif de Leeuw (gitaar), Sem Jansen (zang, gitaar), Boris Oud (bas), Tim Koning (drums), Joram Bemelmans (drums) en Willem ‘t Hart (toetsen, hammond) gaan gewoon lekker de nummers spelen zoals de band dat het liefste doet; op hun manier met hun eigen sound.
Zaterdag 23 april // 21.00 uur // Bolwerkzaal