Muziekcursussen jongste kinderen starten na voorjaarsvakantie

10 februari 2022

Na de voorjaarsvakantie beginnen de voorjaarscursussen van Muziek op Schoot en Muzikale Peuterpret. Beiden zijn bedoeld voor jonge kinderen. Samen met Corien Postma gaan ze traditionele en nieuwe liedjes zingen, bewegingspelletjes doen en verschillende geluiden ontdekken. Verder worden met eenvoudige instrumentjes muziek gemaakt.

Muziek, en in het bijzonder zingen, stimuleert de hele ontwikkeling van het kind. Spelenderwijs is een kind bezig met motoriek, spraak- en taalontwikkeling, creativiteit en zelfvertrouwen. Door te spelen en te bewegen bij de liedjes, leert een kind zichzelf en de wereld om zich heen kennen. De praktijk wijst ook uit dat dagelijkse handelingen veel makkelijker gaan als erbij gezongen wordt. Denk bijvoorbeeld aan een opruimliedje.

Zowel Muziek op Schoot (kinderen 1-2 jaar) als Muzikale Peuterpret (kinderen 2-4 jaar) bestaan uit zeven lessen op vrijdagmorgen, in maart en april. De liedjes die voorbij komen, gaan onder meer over de lente, de ontluikende natuur, jonge dieren, de paastak, paaseieren en paashaasjes. Er wordt gespeeld met zwaailinten, ballen, blokken en stuurtjes. De beweeg- en speelliedjes gaan over allerlei dagelijkse gebeurtenissen.

Update 24 februari: de cursus Muzikale Peuterpret zit vol. Het is niet meer mogelijk om in te schrijven. In het najaar volgt een nieuwe reeks van de cursus.

Tijdens de lessen staat plezier maken voorop. Een kind wordt begeleid door een ouder of verzorger. Als begeleider heb je geen muzikale achtergrond nodig, Je gaat samen spelen met je kind met behulp van muziek en liedjes. De liedjes krijg je aan het einde van de les uitgereikt, zodat je thuis verder kunt gaan.