Gratis proefles improvisatietheater (volwassenen) op donderdag 27 januari

25 januari 2022

Lijkt het je leuk om eens heel iemand anders te spelen? En dat lekker vrij, zonder tekst? Dan is improvisatietheater iets voor jou! Nieuwsgierig? Kom het dan gezellig eens uitproberen! Donderdag 27 januari is er in Sneek een gratis en proefles voor volwassenen.

Een goed voorbeeld van improvisatietheater zijn De Lama’s.

Tijdens de proefles ga je samen met anderen, op energieke wijze aan de slag met het spelen van scènes die in het moment ontstaan. Lastig? Helemaal niet. Leuk? Zeker!

Cursus van 10 lessen
De cursus wordt gegeven door Tom Dijkstra en bestaat uit tien lessen. De lessen zijn wekelijks, uitgezonderd de voorjaarsvakantie. De gratis proefles in het Atrium in Sneek (theaterstudio) begint om 19.30 uur en duurt twee uur. Tip: draag gemakkelijke kleding waarin je goed kunt bewegen, en zaalschoenen of sokken.

Aanmelden
Opgeven kan hier. Je meldt je daarbij aan voor de hele cursus. Maar besluit je na de proefles om er vanaf te zien, dan kun je je eenvoudig weer uitschrijven. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Tom Dijkstra:

Het hier en nu bepaalt waar we straks zijn. Door middel van associëren, kijken, luisteren kun je vrij improviseren en het gebruik van vaste spelvormen voorkomt dat je de weg kwijtraakt.

We geven ook een cursus improvisatietheater aan jongeren.

Tom Dijkstra studeerde af als docerend theatermaker aan de Academie voor Theater in Tilburg. Bij de Koningstheateracademie in Den Bosch volgde hij de minor schrijven en zijn afstudeervoorstelling maakte hij bij de opleiding muziek- en musicaltheater. Na zijn opleiding werkte hij als schrijver, docent drama en in de begeleiding van makers.