Willem Aukema neemt afscheid van Bigband Cue

18 november 2021

Atrium-docent Willem Aukema stond zondag 14 november nog een keer als dirigent voor Bigband Cue. Voor zijn afscheidsconcert in Theater Sneek stelde Willem een mooi programma samen met gevoelige ballads en heerlijke swing.

Bigband Cue staat al decennia garant voor bruisende optredens waar de vonken vanaf spatten. Na vele jaren op de bok gaf Willem zondag het dirigeerstokje door. Maar niet voordat hij het publiek had getrakteerd op een aantal van zijn favoriete muziekstukken, met zang van solisten Jannie Brandsma en Mark Riemer. Zo kwamen nummers voorbij van onder anderen John Coltrane, Dizziy Gillespie, George Gershwin, Frank Sinatra, Ella Fitzgerald en Michael Bublé.

De feestelijke middag werd gepresenteerd door Jeanette Valkema.

Fotografie: Ronald Mors