Muziekmix-leerlingen op Zwetteschool geven ‘Open Raam Concert’

18 november 2021

Muziekmix-leerlingen van de Zwetteschool in Sneek hebben woensdag 17 november in de klas een Open Raam Concert gegeven voor hun ouders, grootouders en andere belangstellenden. Vooral de ouders waren natuurlijk razend nieuwsgierig naar wat hun kind in twaalf weken tijd op een gitaar had geleerd.

Muziekmix is een cursus voor kinderen uit groep 5 van de basisschool. In drie periodes van twaalf weken staat steeds één instrument centraal. Dat was nu de gitaar. De komende twaalf weken wordt dat de blokfluit, vanaf maart 2022 het keyboard.

Meester Michiel Merkies van kunstencentrum Atrium: “Onder normale omstandigheden hielden we deze gitaaruitvoering altijd met alle Muziekmixgroepen uit Sneek in het Atrium. Maar door de oplopende coronacijfers kon dat dit jaar niet doorgaan. Daarom moesten we een beetje creatief zijn en hebben we het dit jaar door middel van een Open Raam Concert gedaan.”