Eerste repetitie van het nieuwe Atrium Starters Orkest

5 oktober 2021

Het nieuwe Atrium Starters Orkest heeft vrijdag 1 oktober voor het eerst gerepeteerd. Het orkest is bedoeld voor beginnende muzikanten tussen de 6 en 16 jaar oud.

Zij krijgen de mogelijkheid om samen te musiceren en hun vaardigheden die in de individuele lessen zijn geleerd in de praktijk te brengen.

Onder leiding van Derk Stegeman en Ingrid Deen wordt gewerkt aan muzikale expressie, ritmisch spelen en de sociale omgang die nodig is om samen tot een goed resultaat te komen. Het repertoire is zo opgebouwd dat er zoveel mogelijk verschillende muziekstijlen worden gespeeld: van klassiek tot volksmuziek, film en musical.

Er is een vaste basis van strijkers (viool, cello), aangevuld met blazers. Dit kunnen zijn: fluit, blokfluit, hobo, klarinet, hoorn, fagot en eventueel trompet of trombone. De blazers komen na een aantal weken repeteren meespelen. Leerlingen die harp of slagwerk spelen, kunnen eveneens deelnemen.

Het Atrium Starters Orkest werkt projectmatig. In het eerste project, tussen september en december 2021, is het thema ‘Reis om de wereld in drie kwartier’ met muziekstukken uit allerlei landen.

Speel mee!
Wil je graag meespelen? Of eens een keertje meedoen om te kijken of je het leuk vindt? Ga naar de pagina van het Atrium Starters Orkest.