Geslaagde vierde editie Kom Erbij Festival vol kunst en ontmoeting

4 oktober 2021

Zondag 3 oktober vond bij ons en poppodium Bolwerk de vierde editie van het Kom Erbij Festival plaats. Uiteenlopende workshops en activiteiten gaven jong en oud niet alleen een flinke dosis inspiratie, maar zorgden ook voor verbinding en ontmoeting. Het gratis evenement trok ruim honderd bezoekers, waaronder veel senioren.

Van 13.00 tot 16.00 uur was er van alles te doen. Namens kunstencentrum Atrium waren Bieke Huls en Erwin de Ruijter van de partij.  Onder leiding van Bieke vertelden bezoekers met pen en inkt verhalen op papier. Erwin gaf een interactieve lezing over de ontwikkeling van het orkest en liet veel muziek horen, van barok tot jazz. Bezoekers konden ook meezingen in het splinternieuwe overdagkoor van Erwin.

Het Kom Erbij Festival wordt ieder jaar georganiseerd door Akte2 en maakt deel uit van de nationale Week tegen Eenzaamheid.

Kirsten Dijk (Akte2):
“Verbinden, ontmoeten en genieten zijn de hoofdingrediënten van het Kom Erbij Festival. Veel mensen herkennen het thema eenzaamheid wel ergens in hun leven. Door een stap naar buiten te zetten en je open te stellen voor nieuwe ontmoetingen, kan een regenachtige dag zoals afgelopen zondag veranderen in een klein feestje. Veel mensen hebben een heerlijke middag gehad. Prachtig om te zien hoe jong en oud samen muziek maakt, danst, zingt en tekent.”