za.21.08

Bas & Gitaardag, masterclasses Peter Tiehuis en Theo de Jong

Samen met Het Bolwerk organiseren we zaterdag 21 augustus de derde editie van de Bas & Gitaardag! De inspirerende masterclasses worden deze keer gegeven door niemand minder dan gitarist Peter Tiehuis en bassist Theo de Jong. ‘s Avonds kun je genieten van een optreden van hun jazz fusion band T5 in Het Bolwerk.

De masterclasses zijn om 14.00 uur (Theo de Jong) en 16.00 uur (Peter Tiehuis). T5 geeft twee concerten, om 20.00 uur en 21.30 uur.


Masterclasses

Peter Tiehuis
Peter Tiehuis is een van de beste en meest veelzijdige gitaristen van Nederland. De geboren Almeloër begon als 9-jarige met klassiek gitaar en stapte later over naar de elektrische gitaar. Hij voltooide een klassieke studie aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede en jazz bij Koninklijk Conservatorium Den Haag. Ondertussen speelde Peter in diverse rock- en soulformaties.

Peter is een veelgevraagde gitarist en heeft aan veel radio- en televisieregistraties en albumopnames meegewerkt. In Nederland, maar ook in Duitsland, België en Engeland. Zo speelde hij in onder meer The Skymasters, Peter Herbolzheimers Rhythm Combination and Brass, Batida, Till Brönner’s ‘Ballad Joint’, The Wolfgang Haffner Band, The Chris Hinze Combination en het Metropole Orkest.

Ook werkte Peter samen met een lange lijst Nederlandse en buitenlandse artiesten. Bijvoorbeeld: Trijntje Oosterhuis, Lee Towers, Ilse DeLange, Rob de Nijs, Hans Vermeulen, Humphrey Campbell, Toots Thielemans, Benny Goodman, Dizzy Gillespie, Al Jarreau, Tina Turner, Chaka Khan, Elvis Costello en Herbie Hancock. Je kunt hem ook kennen van de Paul Berner Band, de Toon Roos Group en de Fay Claassen Band. Verder is Peter (gast)docent aan het Conservatorium van Amsterdam.

Theo de Jong
Theo de Jong kan werkelijk alle kanten op met zijn basgitaar. De in Nederland en België wonende bassist werkte samen met (inter)nationale artiesten als Toots Thielemans, Trijntje Oosterhuis, Batida, Ekseption, Ilse DeLange en Gino Vannelli. Hij speelt ook in Peter Hertmans Quartet, Anne Wolf Trio, Fay Claassen en Catharsis. Ook als docent heeft Theo veel ervaring. Niet alleen is hij docent aan het Conservatorium van Amsterdam en Utrechts Conservatorium, ook reist hij sinds 1985 heel Europa door om inspirerende workshops en masterclasses te geven.


Concert T5

Deze swingende jazz fusiongroep is een ware all star-band! Alle leden hebben een cv om u tegen te zeggen, inclusief bandleider Peter Tiehuis die de ‘T’ in het gezelschap brengt. Naast Tiehuis en De Jong bestaat t5 uit Karel Boehlee (toetsen), Jasper van Hulten (drums) en Martin Verdonk (percussie).

Pianist en componist Karel Boehlee is een begrip tot ver buiten de landsgrenzen. In Japan en Korea kennen ze hem van zijn werk met het European Jazz Trio. Karel trad op met artiesten als Gino Vanelli, Toots Thielemans, Philip Catherine, Toon Roos, Fay Claasen en Trijntje Oosterhuis en/of hielp hen als studiomuzikant. Daarnaast is hij docent aan het Conservatorium van Amsterdam.

Percussionist Martin Verdonk heeft eveneens gewerkt met vele beroemdheden in binnen- en buitenland, zoals Ilse DeLange, Nick & Simon, OG3NE, Nueva Manteca, Steve Winwood en Prince. Na het Rotterdams Conservatorium studeerde Martin eind jaren tachtig aan het Conjunto Folklorico Nacional de Cuba. Hij geeft nu zelf les aan het Rotterdams Conservatorium en bij ArtEZ in Enschede.

Ook bij Jasper van Hulten vinden we een mooie erelijst aan artiesten. De ‘Benjamin’ van het gezelschap trad op met bijvoorbeeld Harmen Fraanje, Michiel Borstlap, Jeroen van Vliet, Gino Vannelli en Steve Swallow. Jasper, ooit begonnen in groepen als The Young Sinatras en Sensual, is goed bevriend met Eric Vloeimans en Wouter Hamel.


Kaarten

Er zijn ook combi-tickets beschikbaar!