Lies van der Grient met Cohda Kwartet en Nyk de Vries langs elf steden

9 augustus 2021

Atrium-blokfluitdocent Lies van der Griet en het Cohda Kwartet gaan met schrijver/muzikant Nyk de Vries de Elfstedentocht fluitend afleggen.

In het weekend van 28 en 29 augustus trekken ze met een bijzonder programma van muziek en gedichten langs de Friese elf steden. Hierbij wordt de route van de schaatselfstedentocht aangehouden. Het eerste concert is zaterdagochtend in Theater de Bres in Leeuwarden (10.00 uur). Om 12.15 uur wordt er opgetreden in Sneek, in het Fries Scheepvaartmuseum. Zondag om 20.00 uur wordt de tocht afgesloten in Dokkum. Een concert duurt ongeveer 45 minuten. Er is geen pauze.

Nyk de Vries is sinds 2019 de Dichter fan Fryslân. In de gedichten vertelt hij verhalen van mensen en hun reis door het leven. De blokfluitconcerten van het Cohda Kwartet staan bekend om hun afwisselend karakter en gevarieerde programma’s. Samen zetten zij een voorstelling neer waarin muziek en poëzie samensmelten en die het publiek een unieke ervaring bezorgt.

Zaterdag 28 augustus
10.00 uur: Theater de Bres, Leeuwarden
12.15 uur: Fries Scheepvaartmuseum, Sneek
14.00 uur: Houtstad, IJlst
16.00 uur: Grutte Tsjerke, Sloten
18.00 uur: Nicolaaskerk, Stavoren
20.00 uur: Museum Hindeloopen, Hindeloopen

Zondag 29 augustus 
10.00 uur: Doopsgezinde Kerk, Workum
11.45 uur: Doopsgezinde Kerk, Bolsward
13.45 uur: Willem Barentsz, Harlingen
15.45 uur: Museum Martena, Franeker
20.00 uur: Doopsgezinde/Remonstrantse Kerk, Dokkum