Uitreiking D-diploma’s op vrijdag 25 juni in Oosthem

30 mei 2021

Vrijdag 25 juni is de jaarlijkse uitreiking van de D-diploma in de Johanneskerk in Oosthem. De geslaagden krijgen hier hun diploma overhandigd. Enkele kandidaten zullen ook een stuk spelen. In totaal gaan dit seizoen negentien Atrium-leerlingen op voor het examen.

Het D-diploma voor het bespelen van een instrument is het hoogste examen op een muziekschool. Hiermee tonen leerlingen aan dat ze goed in staat zijn om zelfstandig verder te studeren. De getalenteerde muzikanten volgen al jaren les bij kunstencentrum Atrium.

Het zogeheten D-traject, dat ongeveer een jaar in beslag neemt, bestaat uit enkele optredens gedurende het cursusseizoen. Zo heeft een aantal leerlingen in december opgetreden in De Klameare in Workum. Op zaterdag 29 mei deed het grootste deel mee aan Dyn Poadium, het solistenconcours van Súdwest-Fryslân.