Fimmy Kooijker door in Nederlandse Portretprijs

21 mei 2021

Fimmy Kooijker heeft de volgende ronde behaald van De Nederlandse Portretprijs 2021. Onze teken- en schilderdocente werd op 20 mei met 49 andere kunstenaars uit heel het land geselecteerd voor de shortlist.

Het zelfportret van Fimmy hangt van 3 juni tot en met september in Slot Zeist.

Nederlandse Portretprijs
Stichting De Nederlandse Portretprijs houdt zich bezig met het portret in de hedendaagse schilder-, teken- en beeldhouwkunst in Nederland. Het doel van de stichting is deze kunstvorm onder de aandacht te brengen en te stimuleren. Dit doet zij op verschillende manieren. De voornaamste is het organiseren van een periodieke portretwedstrijd. In 2021 wordt voor de derde keer de Nederlandse Portretprijs uitgereikt.

De jury bestaat uit een gemêleerd gezelschap van kunsthistorici, kunstkenners, en kunstenaars. Zij geven hun oordeel over de ingezonden werken onder de bezielde leiding van Rudi Ekkart.