Dansles voor mensen met chronische pijn of hersenletsel, proefles op 17 mei

24 maart 2021

Vanaf dit voorjaar bieden we in Sneek ook danslessen aan voor mensen met chronische pijnklachten (o.a. fibromyalgie en chronische nekklachten) en mensen die leven met de gevolgen van een NAH (niet-aangeboren hersenletsel). We hopen in juni te kunnen beginnen met de lessen.

Proefles
Wanneer de coronamaatregelen het hadden toegelaten, waren er maandag 19 april gratis proeflessen geweest. Helaas was dit niet het geval. Er staan nu proeflessen gepland voor 17 mei: van 9.30 tot 10.30 uur (NAH) en van 12.00 tot 13.00 uur (chronische pijn). Ze vinden plaats in het kunstencentrum aan het Oud Kerkhof in Sneek. Via dansoprecept.nl kan hiervoor worden aangemeld.

Laagdrempelig
Danservaring is niet nodig. Het doel van deze speciale danscursussen is om de levenskwaliteit te verbeteren. De docent denkt vanuit mogelijkheden en houdt rekening met de beperkingen. De lessen zijn daarmee laagdrempelig en goed vol te houden. Deelnemers zullen zich fitter gaan voelen. Zij krijgen meer zelfvertrouwen, hebben plezier, maken contact met anderen en ontdekken wat hun lichaam allemaal nog wél kan.

Cursus van 10 lessen
Beide cursussen bestaan uit 10 wekelijkse lessen op maandagochtend. Na de zomer volgt een tweede serie van 24 lessen (mogelijk 38). Mantelzorgers, vrienden en familie mogen ook meedoen. Er zijn rond de lessen altijd gezellige koffiemomenten. De lessen worden gegeven door Atrium-docent Niels van der Wal. Hij heeft veel ervaring heeft met danslessen voor mensen met een beperking. Hij verzorgt sinds 2018 de cursus Dansen voor mensen met Parkinson bij Kunstencentrum Atrium.

Dans op Recept: ontspannen met gelijkgestemden
De twee nieuwe danscursussen organiseren we samen met stichting Dans op Recept. Dans op Recept is voor iedereen die door middel van lichamelijke beweging wil ontspannen, samen met gelijkgestemden. Dans verbindt mensen, zowel sociaal, medisch als cultureel.

Kijk voor meer informatie op de website van Dans op Recept: dansoprecept.nl. Neem voor vragen over de proefles of de beide cursussen gerust contact op via contact@dansoprecept.nl.

Alvast inschrijven voor de cursus kan bij ons op de Atrium-website: Dansles voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel en Dansles voor mensen met chronische pijn.

Dans op Recept is aangesloten bij Revalidatie Friesland en promoverend arts Wya Feenstra. In onderstaand filmpje vertelt Wya over de positieve effecten van de speciale danslessen.