Nieuw: dansles voor mensen met chronische pijn of hersenletsel

15 februari 2021

Vanaf dit voorjaar bieden we in Sneek ook danslessen aan voor mensen met chronische pijnklachten (o.a. fibromyalgie en chronische nekklachten) en mensen die leven met de gevolgen van een NAH (niet-aangeboren hersenletsel).

Woensdag 3 maart is er om 11.00 uur een gratis digitale proefles.

Laagdrempelig
Danservaring is niet nodig. Het doel van deze speciale danscursussen is om de levenskwaliteit te verbeteren. De docent denkt vanuit mogelijkheden en houdt rekening met de beperkingen. De lessen zijn daarmee laagdrempelig en goed vol te houden. Deelnemers zullen zich fitter gaan voelen. Zij krijgen meer zelfvertrouwen, hebben plezier, maken contact met anderen en ontdekken wat hun lichaam allemaal nog wél kan.

Cursus van 10 lessen
Beide cursussen bestaan uit 10 wekelijkse lessen op maandagochtend. Na de zomer volgt een tweede serie van 24 lessen (mogelijk 38). Mantelzorgers, vrienden en familie mogen ook meedoen. Er zijn rond de lessen altijd gezellige koffiemomenten. De lessen worden gegeven door Atrium-docent Niels van der Wal. Hij heeft veel ervaring heeft met danslessen voor mensen met een beperking. Hij verzorgt sinds 2018 de cursus Dansen voor mensen met Parkinson bij Kunstencentrum Atrium.

Dans op Recept: ontspannen met gelijkgestemden
De twee nieuwe danscursussen organiseren we samen met stichting Dans op Recept. Dans op Recept is voor iedereen die door middel van lichamelijke beweging wil ontspannen, samen met gelijkgestemden. Dans verbindt mensen, zowel sociaal, medisch als cultureel.

Aanmelden gratis proefles
Kijk voor meer informatie en aanmelding voor de gratis proefles op de website van Dans op Recept: dansoprecept.nl. Alvast inschrijven voor de cursus kan bij ons op de Atrium-website: Dansles voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel en Dansles voor mensen met chronische pijn.

Neem voor vragen over de proefles of de beide cursussen gerust contact op via contact@dansoprecept.nl.

Dans op Recept is aangesloten bij Revalidatie Friesland en promoverend arts Wya Feenstra. In onderstaand filmpje vertelt Wya over de positieve effecten van de speciale danslessen.