ma.30.11

Dance Explosion met ‘Night & Day’ in Theater Sneek

Al twintig jaar zet Dance Explosion aan het eind van het seizoen een spetterende show op de planken. In 2020 werd dit abrupt verstoord door het coronavirus. Gelukkig kunnen we zaterdag 12 december alsnog genieten van Night & Day!

In verband met de coronamaatregelen is er per voorstelling plek voor 30 man publiek.

Tickets bestellen

Creativiteit
In de afgelopen maanden zijn er nieuwe choreo’s gemaakt, veelal met hulp van de dansers. Artistiek leider Raymond Guzman haalt inspiratie uit de creativiteit die de dansers met zich meebrengen. Hij geeft ze opdrachten, bijvoorbeeld voor het maken van duetten en solo’s. Voor een groot deel maken de dansers die vaak zelf, met coaching van de choreograaf.

Levenservaring
Theater Sneek is voor de achtste keer de thuishaven van de eindvoorstelling, een beginpunt van een nieuwe reis. De levenservaring van de dansers vormt een belangrijke inspiratiebron. Guzman wordt bij het maken van deze voorstelling versterkt door een team aan creatieve dansmakers, waaronder Jacqueline Veldhuis, Pim Steemers en Ella Guzman. 

Dance Explosion
Dance Explosion is een unieke dansproductiegroep in Friesland. Er wordt gewerkt vanuit dansstijlen als jazz, showmusical en modern. Twintig jaar geleden werd de groep opgericht door Guzman om danstalent in de provincie een podium te bieden. Inmiddels is Dance Explosion uitgegroeid tot dé semi-professionele dansgroep van Friesland, onder de vleugels van Kunstencentrum Atrium.

De groep doet er alles aan om in 2021 een nieuwe ‘Dance Explosion Journey’ op de planken te krijgen.