Locaties open, mondkapje verplicht (update 24 november)

24 november 2020

Dinsdag 17 november zijn door het kabinet nieuwe coronamaatregelen bekend gemaakt. Het nieuwe beleid is vanaf donderdag 19 november van kracht. Het komt er voor Kunstencentrum Atrium op neer dat wij teruggaan naar de situatie van voor 4 november.

Alle lessen en cursussen voor kinderen, jongeren en volwassenen kunnen doorgaan. Dit betreft alle leeftijden, alle disciplines (muziek, dans, theater, musical en beeldende kunst) en alle Atrium-locaties in de gemeente Súdwest-Fryslân. De enige uitzondering betreft het zingen in groepsverband voor volwassenen; voor elke groep wordt een passende oplossing gezocht.

Verder willen we je nogmaals wijzen op de basisregels vanuit het Rijk. Leef ze goed na. Voor jou en andermans gezondheid, maar dit is ook erg belangrijk voor het open houden van onze locaties. Met betrekking tot het Atrium in Sneek verzoeken wij ouders en verzorgers om alleen naar binnen te gaan als dit noodzakelijk is. Bijvoorbeeld bij het halen en brengen van jonge kinderen.


Protocol

 • Houd 1,5 meter afstand (iedereen ouder dan 12 jaar).
 • Schud geen handen.
 • Handel zaken indien mogelijk digitaal of telefonisch af.
 • Maak eerst een afspraak voordat je langskomt.
 • Kom zo mogelijk alleen.
 • Neem je eigen instrument mee.
 • Toiletten op de leslocaties zijn beperkt te gebruiken.
 • Het Atrium Café in Sneek is gesloten.
 • Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°).
 • Blijf thuis als iemand in jouw gezin koorts heeft (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.
 • Volg altijd de aanwijzingen op van de docent en andere medewerkers.

Mondkapjes

Het is verplicht om een mondkapje te dragen op onze locaties. Dit geldt voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder. Tijdens de lessen mogen ze gedragen worden, maar dit is niet verplicht. Ook als je een vaste zitplaats hebt, hoef je geen mondkapje te dragen.

Wanneer draag je een mondkapje:

 • In het Atrium in Sneek (vanaf de ingang, gangen, Atrium-plein en Atrium Café). Medewerkers van het Servicepunt hoeven geen mondkapje te dragen. Zij zitten achter een scherm. Deze ruimte achter de balie is ook niet openbaar.
 • Op onze andere leslocaties in Súdwest-Fryslân (gangen, kantine, bij binnenkomst ect.).
 • In de leslokalen hoeft geen mondkapje te worden gedragen.
 • In de Noorderkerkzaal (behalve wanneer men zit).
 • In de Bolwerkzaal en Bolwerk Café (behalve wanneer men zit).
 • In Theater Sneek (behalve wanneer men zit, in de foyer of zaal).

Er zijn mondkapjes verkrijgbaar bij de ingang van onze locaties. Niet om massaal uit te delen, maar voor wie een mondkapje is vergeten.